Economia 19/07/2021

Les Balears són la tercera comunitat de l'Estat on més han augmentat els contractes temporals

El mercat laboral continua recuperant-se progressivament

ARA Balears
1 min
Un treballador a Palma fent feina amb mascareta

PalmaEl volum de nous contractes temporals que s'ha signat durant el primer semestre de l'any ha arribat a xifres similars a les registrades abans de la pandèmia. Segons dades de l'empresa de recursos humans Randstad, les Illes Balears són la tercera comunitat autònoma de l'Estat on més han augmentat aquests contractes, amb un increment d'un 24%. Així, durant aquest període s'han signat un total de 119.622 nous contractes temporals a l'Arxipèlag, davant el 96.445 de l'any passat.

Pel que fa al conjunt de l'Estat,el primer semestre de l'any es varen signar un total de 7.662.133 contractes temporals, un 17% més que el mateix període de l'any passat. Tot i la reactivació progressiva de la contractació temporal i el mercat laboral en conjunt, pel que fa a aquest tipus de contractes la xifra de signatures es troba encara un 22% per davall de les dades recollides el 2019, abans de l'inici de la pandèmia.

Pel que fa al tipus de treballador que cerquen actualment les empreses, Randstad ha detallat que durant els primers sis mesos de l'any un 24,8% dels treballadors temporals contractats tenia menys de 25 anys, però que la franja d'edat que suposa un major percentatge de noves contractacions d'aquest tipus és la dels residents a l'Estat nascuts entre el 1976 i el 1995.

stats