Economia 14/06/2021

Les Balears són la quarta comunitat amb el preu del lloguer més alt

Segons un estudi de Fotocasa, del mes d'abril al mes de maig el cost va pujar un 0,3%, tot i que en termes interanuals cau un 11,4%

ARA Balears
1 min
Dues persones miren lloguers i cases en venda en una immobiliària.

PalmaLes Balears continuen sent una de les comunitats autònomes amb el preu del lloguer més alt. En concret, segons un estudi de Fotocasa, són la quarta regió on més es va pagar per un lloguer el maig, amb 11,36 euros per metre quadrat. Per davant de les Illes es troben Catalunya, Madrid i el País Basc, on el cost supera els 13 euros per metre quadrat al mes.

En el conjunt estatal, 14 comunitats presenten dades mensuals positives i encapçalen la llista La Rioja, Cantàbria, Extremadura, Múrcia i Aragó.

Si es miren les dades mensuals, a les Illes el preu del lloguer va pujar un 0,3% respecte del mes anterior, una dinàmica diferent de la variació interanual, ja que si es comparen les dades del maig amb les del mateix mes de l'any passat es registra una caiguda de l'11,4%.

A l'estudi s'ha analitzat la variació mensual de quatre municipis: Calvià, Eivissa, Palma i Llucmajor. D'aquests, l'únic en el qual no ha augmentat el preu ha estat Llucmajor, on hi ha hagut un descens del 0,4% i el preu s'ha situat per sota dels 10 euros per metre quadrat.

stats