Economia 24/06/2021

Les Balears són la destinació turística més oberta del Mediterrani

Negueruela ha valorat "molt positivament" que el govern britànic hagi afegit l'Arxipèlag a la llista verda del semàfor covid

3 min
El conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball Iago Negeruela

PalmaLes Illes Balears són la destinació turística del Mediterrani més oberta després que el Regne Unit hagi anunciat aquest dijous que elimina la quarantena als turistes britànics que tornin al país després de visitar l'Arxipèlag. Així ho ha explicat el conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negeruela, que ha destacat que les Balears són a ulls dels països europeus "la destinació més segura".

Negueruela ha celebrat que el govern britànic hagi afegit l'Arxipèlag a la llista verda del semàfor covid i que s'elimini així la quarantena obligatòria a tots els turistes que vinguin a les Illes a partir de la setmana que ve. "És la resposta a la feina que hem fet des del Govern, els agents socials i tots els illencs", ha destacat el conseller. Durant la compareixença posterior a l'anunci del Regne Unit, Negueruela ha destacat que des del Govern balear sempre s'ha treballat per "salvar vides" i un clar exemple d'això és que les Illes són la comunitat autònoma amb el menor percentatge de mortalitat de tot l'Estat.

Passar a la llista verda del semàfor covid del Regne Unit és per Negeruela la demostració que "les coses s'han fet bé i que hem de continuar treballant en aquesta línia per garantir el retorn a la normalitat tan prest com sigui possible". Pel conseller, l'anunci de l'eliminació de la quarantena suposa una passa molt important per "començar a veure la llum al final del túnel" i ens permetrà continuar amb la reactivació laboral i de l'economia illenca.

El conseller ha explicat també que des de l'Executiu illenc han sol·licitat al govern espanyol que activi tots els controls i mesures necessàries per garantir que l'arribada dels turistes britànics no suposarà cap risc sanitari per als residents de les Balears. En aquest sentit, el Govern ha reclamat que s'imposi als viatgers del Regne Unit les mateixes mesures que actualment s'exigeixen a la resta de turistes de la Unió Europea.

A més, han reclamat al govern espanyol que incrementi la vigilància i el control policial a les platges i zones turístiques per evitar aglomeracions com les que s'han viscut en les darreres setmanes. En aquest sentit, Negueruela ha remarcat que el Govern imposarà restriccions més severes si no es compleixen les mesures i l'arribada massiva dels turistes britànics suposa un augment de les aglomeracions i un augment de casos de coronavirus a la Comunitat Autònoma.

Durant la compareixença, el conseller ha reclamat als turistes que visitin les Balears "responsabilitat". "La pandèmia no s'ha acabat i tots els viatgers que arribin a l'Arxipèlag han de complir totes i cada una de les mesures i restriccions vigents a la Comunitat Autònoma", ha sentenciat el conseller.

"Mallorca és segura i està preparada per rebre el turisme britànic"

La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, ha valorat molt positivament que el Regne Unit hagi afegit a l'Arxipèlag a la llista verda del semàfor covid i que s'eliminin algunes de les restriccions imposades als turistes britànics que visitaven les Illes. Cladera ha destacat que amb l'arribada massiva que es preveu de turistes britànics a partir de la setmana que ve es potenciarà, encara més, la reactivació de l'economia illenca "que tant esperàvem".

A través d'un comunicat, la presidenta del Consell de Mallorca ha assegurat que "Mallorca és segura i està preparada per rebre el turisme britànic igual que ja està rebent els turistes provinents d'Alemanya" i ha defensat que un clar exemple d'això és que en les darreres setmanes s'ha mantingut la bona situació epidemiològica de la Comunitat Autònoma, tot i l'arribada de la temporada turística, i ha destacat que les Balears són una destinació segura.

Igual que ha fet Iago Negueruela, Cladera també ha demanat "responsabilitat" als turistes britànics que visitin l'Arxipèlag per "no perjudicar el control de la pandèmia que hem aconseguit amb l'esforç dels darrers mesos". A més, la presidenta ha explicat que aquesta és una passa molt important per a la reactivació del sector turístic de les Illes, però ha anunciat que des del consell insular continuaran fent campanyes de ca màrqueting i de promoció turística "per incentivar encara més la demanda del mercat britànic, també de l'alemany i estimulant també altres mercats emissors".

stats