Economia 03/01/2022

Les Balears són la comunitat que crearà menys llocs de feina durant les rebaixes

Segons el darrer estudi d'Adecco, a l'Arxipèlag se signarà només el 0,22% del total de nous contractes de l'Estat

ARA Balears
2 min
La fi del món, una altra vegada (i de rebaixes)

PalmaLes Illes Balears crearan 394 nous llocs de feina durant les rebaixes, la xifra més baixa de tot l'Estat segons l'estudi de previsions d'Adecco. Segons han detallat en un comunicat, aquests nous contractes suposaran un augment d'un 4% dels treballadors que es contractaren l'any passat en aquest mateix període, una dada molt inferior a la mitjana estatal (7,5%). A tot l'Estat està previst que durant la campanya de rebaixes se signin un total de 176.000 contractes, i només un 0,22% seran de treballadors de les Illes Balears.

Segons les dades recollides per la fundació, les xifres que es preveuen durant les rebaixes a l'Estat estan prop de situar-se en el mateix nivell que abans de l'inici de la pandèmia, tot i que en el cas de les Illes Balears no serà així.

A l'estudi dut a terme per Adecco, també destaca el perfil de treballadors que cerquen les empreses per a aquesta campanya. Segons han explicat, la digitalització del mercat i la pandèmia han generat un canvi significatiu en el tipus de treballadors que contracten els negocis per fer front al possible augment de clients en aquest període. D'aquesta manera, els treballadors més sol·licitats per a les primeres rebaixes del 2022 són empaquetadors, mossos, preparadors de comandes i carretoners, entre d'altres. Així, els dependents –que eren la figura més demandada en l'època analògica– han quedat en un segon pla per donar pas a treballadors que facilitin la venda i entrega en línia.

A més, un altre dels canvis que es registraran en relació amb abans de l'inici de la pandèmia és el rànquing de les empreses que crearan més llocs de feina i tindran un major benefici. Segons l'estudi d'Adecco, els sectors de l'alimentació, la distribució, la logística i el transport seran els més beneficiats durant la campanya de rebaixes i les empreses que signaran un major nombre de nous contractes.

stats