Economia 19/11/2021

Les Balears, la segona destinació dels passatgers internacionals a l'octubre

Espanya va rebre el mes d'octubre 5,5 milions de viatgers d'altres països

ARA Balears
2 min
Aeroport de Palma.  / ENRIQUE CALVO

PalmaLes Illes Balears varen continuar sent el mes d'octubre una de les comunitats més triades pels turistes estrangers. Concretament, l'Arxipèlag va ser la segona destinació triada pels estrangers i va registrar un 18,6% del total que va arribar a l'Estat. Segons ha informat Europa Press a partir de les dades publicades per Turespaña, Madrid va ser la regió que va rebre més estrangers el mes passat, amb una quota total d'un 18,9%. Per darrere de les Illes s'han situat les Canàries, que han rebut un 18% del total d'estrangers que varen venir el mes passat.

En total, Espanya va rebre el mes d'octubre 5,5 milions de passatgers procedents d'aeroports internacionals, la millor dada que s'ha registrat d'ençà que va començar la pandèmia. Precisament, la ministra d'Indústria, Turisme i Comerç, Reyes Maroto, ha recordat que avui dia les companyies aèries tenen programats per volar a Espanya entre el novembre i el gener més del 90% dels seients que hi va haver el mateix període del 2019. "Aquest és un senyal que Espanya està aconseguint generar confiança", ha assegurat.

"Des del 2000, l'octubre era un mes amb menys moviment de passatgers que el setembre. Que enguany es trenqui la tendència demostra que la recuperació continua avançant de manera gradual, impulsada per l'èxit del procés de vacunació a Espanya i una gestió de la pandèmia que ens situa com un dels països més segurs del món i amb menys restriccions en vigor. Queda clar que quan s'introdueixen facilitats per als viatges, com és el cas de la desaparició del sistema del semàfor britànic, la demanda respon", ha afegit.

Les dades d'octubre reflecteixen per primera vegada la recuperació total d'un mercat prioritari per a Espanya com és el danès. Els passatgers procedents de Dinamarca, 145.818, es varen incrementar un 2,3% respecte del mateix mes del 2019, quan no hi havia pandèmia. A més, els Països Baixos, amb 399.800 passatgers, recuperen el 98%; Bèlgica, amb 235.646, està ja al 84%; Suïssa, amb 247.125, al 83%, i Alemanya, amb 1.040.000 passatgers, al 77%.

El Regne Unit va ser a l'octubre el primer país emissor, amb 1.107.954 passatgers, el 20% del total, la qual cosa va beneficiar principalment les Canàries i les Balears. El segueix Alemanya (18,8% del total), amb més d'un milió de passatgers que es varen dirigir principalment a les Balears. França, amb 448.329 viatgers, se situa com a tercer emissor, representant el 8,1% del total. Els passatgers procedents de França varen arribar principalment a Madrid, Catalunya i les Balears. Per part seva, dels aeroports italians van arribar 435.516 persones (7,9% del total), que es varen dirigir principalment a Catalunya i Madrid.

stats