Economia 17/03/2022

Les Balears rebran ajudes europees de fins al 15% en el període 2021-2027 per fer front a les disparitats regionals

Els fons es destinen a suportar econòmicament les empreses de les distintes regions de l'Estat

ARA Balears
1 min
Tot i la crisi, el suport a la moneda única és altíssim entre els europeus, que rebutgen la idea d'un trencament de l'euro.

PalmaLa Comissió Europea ha donat llum verda aquest dijous al fons d'ajudes regionals per a l'Estat per al període 2021-2027, que inclou majors dotacions per a les Illes Canàries, Castella-la Manxa, Extremadura, Andalusia, Ceuta i Melilla. En el cas de les Balears, la comunitat podrà percebre ajudes de fins al 15%, segons ha informat Europa Press.

Així, les Canàries, per la seva condició de regió ultraperifèrica, rebran la màxima ajuda per a grans empreses: del 50%. Si són de les regions més desfavorides, amb un PIB per càpita inferior al 75% de la mitjana de la Unió Europea (UE), la dotació màxima ascendeix al 30%.

Les Balears se situen en el mateix nivell que Galícia, Astúries, Cantàbria, la Rioja i Catalunya, i rebran ajudes del 15% per fer front a les disparitats regionals. S'ha de dir que en totes aquestes zones el percentatge d'ajudes podria augmentar amb deu punts percentuals si es tracta d'inversions efectuades per empreses mitjanes i 20 punts si són empreses petites, amb costs subvencionables de fins a 50 milions d'euros per inversions inicials.

El fons d'ajudes regionals s'emmarca en les directrius sobre ajudes de finalitat regional revisades i té com a objectiu donar suport a les regions europees menys afavorides en la seva recuperació i reduir la disparitat en termes de benestar econòmic, ingressos i desocupació. A més, suposen una ajuda per a les regions que s'enfronten a reptes estructurals com la despoblació o transicions com la digital i l'ecològica.

stats