Economia 21/01/2021

Les Balears reclamen a l’Estat que el Pla de recuperació prioritzi les autonomies més afectades per la pandèmia

Demanen més ajudes per poder millorar el model econòmic i apostar per nous sectors estratègics

Ara Balears
1 min
Rosario Sánchez durant la reunió

PalmaEl Govern balear ha reclamat a l'Estat que la implementació del Pla de recuperació amb els nous fons europeus prioritzi les necessitats de les autonomies més afectades per l'impacte econòmic i social de la pandèmia. Segons ha explicat l'Executiu a través d'un comunicat, han demanat més ajudes per millorar el model econòmic de la Comunitat, apostar per la diversificació i la sostenibilitat social, econòmica i mediambiental.

La consellera d'Hisenda i Relacions Exteriors, Rosario Sánchez, ha reclamat més ajudes per a l'Arxipèlag i ha recordat l'impacte econòmic que ha tingut la crisi sanitària a les Illes i la gran caiguda del PIB. Durant la primera reunió i sessió constitutiva de la nova Conferència Sectorial del Pla de Recuperació, Sánchez ha remarcat la necessitat de "prioritzar les autonomies i els sectors amb més necessitats de reactivació i protecció pel major impacte de la crisi econòmica".

El Govern balear ha informat que treballa en diverses línies amb vista a la millora del model turístic, la modernització de sectors tradicionals, i ha reafirmat l'aposta per nous sectors estratègics entorn de la ciència, la recerca, la innovació i la sostenibilitat.

Pel que fa a la gestió dels nous fons, el Govern també ha plantejat a la reunió la necessitat d'avançar en la concreció de diversos aspectes relatius a la participació de les autonomies, els procediments per a la selecció de projectes i els mecanismes de seguiment.

stats