INE
Economia 29/12/2022

Les Balears lideren l'ocupació i les vendes del comerç minorista de l'Estat

La situació a la resta de comunitats autònomes és contrària a la de l'Arxipèlag

ARA Balears
1 min
En el conjunt de l'Estat s'ha produït el major creixement dels darrers 15 anys. / ARA BALEARS

PalmaEl comerç minorista de les Illes Balears encapçala la recuperació del sector a l'Estat. Segons les dades publicades aquest dijous per l'Institut Nacional d'Estadística, l'Arxipèlag és la comunitat autònoma espanyola on més han augmentat tant les vendes dels comerços minoristes com l'ocupació i els llocs de feina.

Així, durant el mes de novembre a les Balears es va registrar una crescuda del 5,2% pel que fa a les vendes i del 5,6% en el cas dels llocs de feina i l'ocupació. En el cas de les vendes, l'Arxipèlag no només lidera el rànquing estatal, sinó que la seva situació a l'onze més de l'any és completament diferent de la de la resta de comunitats autònomes. En aquest sentit, l'INE ha informat que en el conjunt de l'Estat durant el mes de novembre s'ha registrat una caiguda de les vendes del comerç minoristes del 0,8%.

Pel que fa a l'ocupació, la situació és molt similar, l'Arxipèlag ha registrat un increment del 5,6%, mentre que en el conjunt de l'Estat la crescuda és només del 0,9% pel que fa als llocs de feina del sector.

stats