Comerç
Economia 29/06/2022

Les Balears lideren l'increment de vendes i ocupació del comerç minorista el maig

Per darrere de l'Arxipèlag s'hi situen les Canàries i Extremadura

ARA Balears
1 min
Fruita a un supermercat.

PalmaLes Illes Balears varen registrar el major augment de venda del comerç minorista el mes de maig a l'Estat, amb una pujada d'un 15,7% amb relació al mateix mes de 2021, segons les dades publicades aquest dimecres per l'Institut Nacional d'Estadística (INE). A més, segons destaca Europa Press, l'Arxipèlag obté el major índex de variació de l'ocupació, amb un increment d'un 8,6% i una pujada d'un 5,4% enguany.

Així, l'augment de les vendes és el major a escala estatal, l'índex del qual se situa en un 2,8%. Després de les Balears, els ascensos més importants es van produirr a les Canàries (10,3%) i Extremadura (4,8%). Per altra banda, Astúries (-2,1%), Castella - la Manxa (-1,6%) i el País Basc (-1,2%) presenten els descensos més rellevants.

Eliminant els efectes estacionals i de calendari, la facturació del comerç minorista a l'Estat va pujar un 1,4% interanual el maig. Quant a l'ocupació, el sector va registrar un increment interanual d'un 2,1%, una dècima per sota de la registra a l'abril. Amb aquest repunt, l'ocupació acumula ja 13 mesos consecutius d'alces interanuals.

stats