Economia 13/01/2022

Les Balears lideren el creixement de la contractació temporal

El mercat laboral encara està lluny de recuperar les xifres d'abans de la pandèmia

ARA Balears
1 min
Imatge d'arxiu

PalmaLa contractació temporal va créixer un 43% a les Illes Balears durant el 2021, amb 293.829 contractes nous signats. Segons les dades publicades aquest dijous per Randstad, l'Arxipèlag lidera el creixement d'aquest sector del mercat laboral de tot l'Estat i se situa 23 punts per sobre de la mitjana espanyola. Així, en el conjunt de l'Estat, durant tot l'any passat es varen signar 17,3 contractes temporals, xifra que suposa un increment del 20% en relació amb les dades del 2020.

En l'informe elaborat per Randstad, l'empresa ha matisat que, tot i aquest augment, la xifra de contractes temporals signats en un any encara està molt lluny de les dades que es recollien abans de la pandèmia. Pel que fa a la mitjana estatal, la signatura de nous contractes temporals encara està un 15% per sota del nombre total de signatures que es dugueren a terme el 2019, abans de l'inici de la pandèmia i les crisis econòmica i social que n'han derivat.

Agricultura i pesca han estat els sectors que més contractes temporals ha signat aquest 2021, seguits de l'hostaleria, la indústria i el comerç.

stats