Economia 23/11/2020

Les Balears tornen a liderar la caiguda del sector de serveis a l'Estat el mes de setembre

En el conjunt d'Espanya, el nombre de negocis va baixar un 12,7%

Ara Balears
1 min
L’economia de les Balears 
 Toca fons  amb la caiguda  Del 40,5% del PIB

PalmaLes Illes Balears han liderat la caiguda dels negocis del sector serveis a Espanya, amb un descens del 44,3% el setembre en comparació amb el mateix mes de l'any passat, segons ha informat l'agència Efe a partir de les dades fetes públiques aquest dilluns per l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

Per darrere de les Balears es troben les Canàries i Madrid, amb un descens del 33,1% i del 17,7%, respectivament. Múrcia és l'única comunitat que ha experimentat xifres positives respecte de l'any passat, amb un augment del 3,3%.

Les Illes encapçalen la caiguda de vendes en els serveis des del març. Segons l'informe de l'INE, l'Arxipèlag presenta l'índex de xifra de negocis més baix de l'Estat, després de caure un 39,8% des de principi d'any.

En el conjunt d'Espanya, el nombre de negocis del sector serveis va baixar un 12,7% en el mateix període de temps, amb la qual cosa se sumen set mesos consecutius amb xifres negatives. Segons l'índex d'activitat, el descens de setembre és 2,6 punts més suau que el d'agost.

La caiguda per serveis

Tots els sectors dels serveis varen veure reduïda la seva xifra de negocis al setembre, especialment l'hostaleria, que va sofrir un enfonsament del 48,7%, mentre que les activitats administratives i els serveis auxiliars patiren un descens del 34,6%. En menor mesura varen caure les vendes del transport, un 20%; la informació i les comunicacions, un 10,2%; el comerç a l'engròs, un 9%, i la venda i reparació de vehicles, un 4,1%.

Els resultats de les activitats detallades reflecteixen la deterioració del turisme, en particular de l'activitat de les agències de viatge, amb una caiguda del 83%; el transport aeri, amb un 75,1%, i els serveis d'allotjament, amb un 73,1%.

stats