Economia
Economia 30/08/2022

Les Balears encapçalen el creixement de les vendes del comerç minorista i la creació d'ocupació

Les vendes al detall només han pujat a les Balears, les Canàries i Extremadura

ARA Balears
1 min
Un comerç a s'Arravaleta de Maó.

PalmaEl darrer mes de juliol les Balears s'han convertit en el territori de l'Estat on més s'han incrementat les vendes a la menuda i els llocs de feina en el sector comercial amb relació al mateix període de l'any passat, segons les dades que ha difós l'Institut Nacional d'Estadística (INE) i que ha recollit Europa Press.

Concretament, les vendes al detall han pujat un 4,8% a les Balears respecte del juliol de 2021 i el creixement d'enguany ha aplegat fins al 8,2% més. El següent territori on més han ascendit han estat les Canàries (+3,4%) i Extremadura (+0,6%). A la resta de l'Estat, les xifres s'han mantingut en dígits negatius amb Astúries (-7,7%), Castella-la Manxa (-8,2%) i Melilla (-10,8%) a la coa d'aquest llistat.

D'altra banda, la taxa de variació de l'ocupació el juliol de 2022 també l'han encapçalat les Balears amb un augment del 8,1% en comparació amb el juliol de 2021. Una vegada més al capdamunt de la classificació, l'acompanyen les Canàries, amb un 5,8% més, i Extremadura, amb una pujada del 4,6%. En els set primers mesos de 2022, el nombre de persones que treballen al comerç a les Balears ha crescut un 6,5%.

De mitjana a tot l'Estat, les vendes a la menuda han davallat un 3,3%, encara que l'ocupació al sector s'ha incrementat un 2,4%.

stats