Economia 10/04/2023

Les Balears, la comunitat amb més sinistralitat laboral de l'Estat

L'absentisme laboral ha augmentat significativament

ARA Balears
1 min
Dos accidents laborals a Santa Ponça i a Eivissa

PalmaLes Illes Balears són la comunitat autònoma de l'Estat amb una major taxa de sinistralitat laboral. Segons les dades publicades aquest dilluns per Adecco, a l'Arxipèlag es van registrar el darrer trimestre de l'any passat 358 accidents laborals per cada 100.000 treballadors.

Un altre dels indicadors a l'alça és la taxa d'absentisme laboral per incapacitat temporal. En aquest cas, s'ha registrat un increment de més de dos punts i se situa en el 6,7%. Aquesta xifra converteix les Illes Balears en la vuitena comunitat autònoma de l'Estat amb un major percentatge de treballadors que falten al seu lloc de feina a causa de malalties, accidents laborals i no laborals i altres motius.

Els sectors amb més absentisme laboral a l'Arxipèlag són el sector serveis (7,1%), el sector industrial (6,9%) i la construcció (4,9%).

L'Arxipèlag està molt per sobre de la mitjana estatal en els dos paràmetres esmentats. En el cas de la sinistralitat laboral, en el conjunt de l'Estat s'han registrat 255 accidents laborals per cada 100.000 treballadors i, pel que fa al percentatge d'absentisme laboral, és del 5,1%

stats