Economia 15/12/2021

Les Balears, la comunitat que menys doblers rebrà per fer actuacions en matèria de biodiversitat

ARA Balears
1 min
La ministra de Transició Ecològica, Teresa Ribera, en roda de premsa posterior al consell de ministres d'aquest dimarts.

PalmaEl Consell de Ministres ha autoritzat aquest dimarts el repartiment entre les comunitats autonomies de 226,75 milions d'euros per dur a terme actuacions en matèria de biodiversitat i reparació ambiental. En concret, a les Balears arribaran dos milions d'euros d'aquest fons, una xifra que, segons ha informat Europa Press, és la més baixa de tot l'Estat.

Així, les Illes se situen per darrere de la Rioja, Cantàbria (2,6 milions) i el País Basc (3,3 milions). Per contra, les comunitats que més doblers rebran seran Castella i Lleó, amb 39,1 milions, i Andalusia, amb 39,1 milions.

Tot i això, tal com ha informat el departament que dirigeix Teresa Ribera, l'acord haurà de ser ratificat per les autonomies aquest dimecres a la Conferència Sectorial de Medi Ambient. Cal recordar que aquest és el segon paquet de fons que es va assignar durant la reunió de juliol.

Aquest projecte està inclòs en el component 4 del Pla de recuperació, transformació i resiliència, que té com a objectiu arribar a tenir un bon estat de conservació dels ecosistemes mitjançant la seva restauració ecològica i revertir la pèrdua de biodiversitat.

El conjunt de mesures exposades a l'acord, segons explica el Ministeri, pretén generar un impacte regenerador positiu a les àrees rurals i contribuir de manera significativa els desafiaments demogràfics i de cohesió territorial a les zones de declivi demogràfic.

stats