PIB
Economia 28/10/2022

Les Balears seran la comunitat amb un major creixement econòmic el 2023, segons l'AIRef

El Govern preveu un increment del 3,9%, però l'autoritat fiscal ho eleva fins al 4,7%, més del doble que el País Valencià (1,9%), la segona a la llista

1 min
El portaveu del Govern, Iago Negueruela

PalmaLes Balears seran la comunitat autònoma d'Espanya amb un major creixement de la seva economia el 2023. Així es desprèn de l'Informe sobre les línies fonamentals de pressupostos 2023 de les Illes Balears, elaborat per l'Autoritat Independent de Resposabilitat Fiscal (AIRef). De fet, la mateixa AIRef eleva les previsions fetes per la Conselleria de Model Econòmic liderada per Iago Negueruela: mentre el Govern preveu un creixement d'un 3,9%, l'organisme estatal ho augmenta fins al 4,7%.

Amb la valoració que l'AIReF ha fet fins al moment, de 12 de les 17 comunitats autònomes, les Balears seria la que més creixeria econòmicament, doblant l'1,9% del País Valencià, la segona en aquest rànquing. L'organisme independent sosté, així mateix, que les previsions macroeconòmiques es fan "en un context d’incerteses que en dificulta la valoració a l’àmbit estatal i, de manera més intensa, a l’àmbit regional". En aquest sentit, les previsions fetes per l'Executiu són “factibles i, com a tal, les avala”.

L'informe també destaca que a final del 2023 el deute públic de les Illes se situarà en el 23,4% del Producte Interior Brut (PIB) autonòmic. Després d'arribar al 34,2% el 2020, amb l'eclosió de la pandèmia, la xifra s'haurà rebaixat més de deu punts en tres anys, i se situarà per davall dels nivells de 2019, quan el deute estava en el 25,9%. Les estimacions de l'AIRef es distancien de les fetes pel Govern, el qual té unes previsions de dèficit "més pessimistes" que les fetes per l'organisme.

stats