Economia 21/05/2018

El Palau de Congressos va perdre cinc milions d’euros el 2017

Amb tot, el balanç final del primer any ha estat positiu, amb 173 actes i un total de 28.895 assistents de l'abril al desembre de 2017

Antoni Oliver
2 min
El Palau de Congresos de Palma. / ISAAC BUJ

PalmaEl balanç del primer any del Palau de Congressos és "positiu", segons informà dilluns el seu gerent, Ramon Vidal. Vidal ha destacat que de l'abril al desembre de 2017 hi hagué pèrdues moderades perquè es varen haver de fer algunes inversions, concretament de cinc milions d'euros, però que al llarg dels dotze mesos, de l'abril de 2017 al mateix mes de 2018, el balanç ha estat positiu.

Vidal va presentar dilluns el balanç del primer any d'explotació del Palau de Congressos. El gerent va explicar que de l'abril al desembre de 2017 hi va haver 173 actes, amb un total de 28.895 assistents. L'esdeveniment més important va ser una activitat de l'empresa automobilista Volkswagen, en la qual participaren 12.000 persones.

Els ingressos per l'activitat del complex entre l'abril i el desembre de 2017 varen ascendir a 9,4 milions d'euros, cosa que suposa un 18% més que la previsió inicial feta per la companyia al seu pla de negoci. Els congressos mèdics estatals i internacionals són esdeveniments que poden "superar els 2.000 assistents".

Quant a projectes de futur, l'organització d'una fira d'art contemporani reunirà diferents galeries estatals i internacionals. Pel que fa a la despesa de cada congressista, la mitjana en l'àmbit estatal se situa prop dels 180 euros diaris.

En relació amb els productes locals, Vidal ha destacat que el Palau té 191 proveïdors de les Illes Balears i ha assenyalat que, a més de la responsabilitat corporativa, tots els proveïdors provenen dels acords que Melià té amb empreses sostenibles i compromeses ecològicament.

La contribució del Palau de Congressos a l'economia local de Palma es materialitza en l'aposta per una cadena de subministrament de proximitat i inclusiva, que potencia l'adquisició i la promoció de productes i serveis locals. En són un exemple els productes gastronòmics locals inclosos en l'oferta d'aliments i begudes del complex, a més dels serveis prestats per centres especials d'ocupació.

stats