Economia 28/05/2020

Gairebé 40.000 autònoms de les Illes Balears rebran aquest divendres la prestació extraordinària

L'import total del pagament supera els 26 milions d'euros

Ara Balears
2 min
Els autònoms de temporada, hauran de mantenir l'activitat 4 mesos per rebre les ajudes del Govern

PalmaMés de 39.500 autònoms de les Illes Balears cobraran aquest divendres la prestació extraordinària impulsada per fer front a la crisi provocada pel coronavirus. L'import previst per al pagament als treballadors de l'Arxipèlag és de més de 26 milions d'euros, que, sumats als desemborsats els passats 17 i 30 d'abril, suposen prop de 58 milions d'euros en prestacions a la Comunitat Autònoma.

La quantia que rebran els autònoms de les Illes Balears és de, com a mínim, 661 euros mensuals (l'equivalent al 70% de la base reguladora) i, a més, comporta l'exoneració de quotes a la Seguretat Social de manera temporal. L'objectiu d'aquesta mesura, impulsada el 17 març, és protegir la manca o reducció considerable d'ingressos dels autònoms en la situació excepcional provocada per la pandèmia i contribuir a la supervivència del seu negoci per tal d'evitar la fallida de les petites empreses de les Illes Balears.

Actualment, segons ha informat la Delegació de govern a les Illes Balears, 39.598 autònoms rebran la prestació, el 94% dels 42.117 treballadors per compte propi de l'Arxipèlag que l'han sol·licitada. Els principals beneficiaris de la prestació són l'hostaleria i el petit comerç. Aquests sectors, juntament amb el de la construcció, concentren més de la meitat de les prestacions concedides.

Per accedir-hi, el treballador per compte propi ha d'estar inscrit en el règim de la Seguretat Social corresponent. A més, el requisit és veure's afectat pel tancament del negoci a conseqüència de la declaració de l'estat d'alarma o haver sofert una reducció del 75% de la facturació del mes natural anterior a la data de la sol·licitud. Per tal d'acreditar la pèrdua d'ingressos, el sol·licitant ha d'aportar la informació comptable que ho justifiqui.

Per sol·licitar aquesta prestació, un tràmit que s'ha de fer a través de les mútues col·laboradores de la Seguretat Social, no es requereix un període mínim de cotització. A més, és compatible amb qualsevol altra prestació de la Seguretat Social que el sol·licitant percebi i amb el compliment de l'activitat que desenvolupi.

stats