Economia 14/08/2018

Arran du a terme accions de protesta a Son Vida i a la reserva del Toro

Activistes d'aquest grup han desplegat pancartes contra la massificació i el turisme d'elit

C. Tudurí
2 min
L'acció d'aquest dimarts a Son Vida.

PalmaArran Palma ha duit a terme una nova acció de protesta contra el turisme que ha consistit en el desplegament d'una pancarta en uns dels camps de golf de Son Vida i a la Reserva Natural del Toro, per denunciar "la destrucció del territori a la qual ens sotmet el model turístic". L'acció està emmarcada dins la campanya "no és turismofòbia, és lluita de classes".

"Veim com Mallorca i la resta dels Països Catalans són destruïts per culpa d'un model turístic depredador, en què els empresaris turístics només volen extreure més beneficis a costa de la nostra misèria, i les institucions són incapaces de fer polítiques valentes que millorin les condicions de la classe treballadora i que defensin el territori", explica Arran en un comunicat.

L'entitat critica que a Mallorca hi ha vint camps de golf, "amb tot el que suposa la seva construcció: utilització d'una quantitat d'aigua inassumible per a la nostra illa, la destrucció de paratges naturals, així com la inutilització de sòl útil per la pagesia".

"Volem denunciar i posar sobre la taula el debat del turisme d'elit que atreuen els camps de golf, un turisme adinerat que no té cap tipus de mirament a privatitzar el nostre espai públic, que construeix grans xalets en zones de gran interès paisatgístic i que són els mateixos que fondegen les grans embarcacions sobre la posidònia", assegura Arran.

Afegeix que continuarà plantant cara al model turístic perquè no vol ni la massificació turística ni el turisme d'elit, "perquè tots dos ens neguen la nostra sobirania". I demana l'aplicació de mesures immediates que millorin amb urgència la vida de les classes populars: "aturar totalment els pisos turístics, acabar amb els contractes temporals, inspeccions habituals a les empreses de l'hoteleria, posar un límit de places turístiques, reduir els camps de golf, limitar el nombre de creuers i augmentar els impostos a les empreses turístiques".

stats