Economia 27/11/2020

El ple de Cort aprova el pressupost del 2021 malgrat els vots en contra de l'oposició

PP, Ciutadans i Vox rebutgen la partida de 463,3 milions perquè consideren que no s'ajusta a la situació marcada per la pandèmia

K. O.
2 min
Façana de l'Ajuntament de Palma

PalmaEl ple de l'Ajuntament de Palma ha aprovat inicialment aquest divendres el pressupost de Cort de l'any que ve, que serà de 463,3 milions d'euros i que suposa un increment del 6% respecte de l'actual. La xifra creix perquè incorporarà 18 milions dels romanents i 23,5 milions per sol·licituds de crèdits. La proposta ha tirat endavant amb els vots favorables del Pacte, però els partits de l'oposició, PP, Ciutadans i Vox, l'han rebutjada perquè consideren que no s'ajusta a la situació marcada per la pandèmia de coronavirus.

Malgrat que les formacions de l'oposició han presentat esmenes a la totalitat del pressupost, també hi han fet esmenes parcials amb la intenció d'incorporar-les a la partida aprovada. L'equip de govern, però, les ha rebutjades totes. El regidor del PP Guillermo Sánchez ha destacat que, quan el seu partit governava a Cort, sí que s'hi incorporaven esmenes de l'oposició. El regidor d'Economia, Hisenda i Innovació, Adrià Garcia, s'ha justificat dient que les han estudiades totes i que no les han considerades necessàries. Tampoc no han volgut aprovar-ne "alguna" per "quedar bé".

"Els pressupostos no tenen en compte que la pandèmia està arrasant Palma", ha afirmat la portaveu del grup municipal de Ciutadans, Eva Pomar, qui ha afegit que "tornen a vendre projectes que ja s'han venut fa anys". La regidora del partit taronja ha dubtat que es pugui disposar dels 18 milions dels romanents, també han expressat el mateix el PP i Vox. Pomar ha carregat contra el Pacte dient que la partida aprovada només servirà per "continuar amb guetos, habitatges ocupats a Camp Redó i un transport públic deficient".

L'edil del PP Mercedes Celeste ha considerat que era el moment de "demostrar que sou capaços de reactivar l'economia". Ha afegit que el Pacte no ha previst mesures per impulsar els mercats dels barris de Camp Redó i Pere Garau, les galeries de la plaça Major i la Platja de Palma, que són "els punts on es pot contribuir a millorar la vida dels ciutadans". El regidor de Vox Fulgencio Coll ha dit que pareix que al pressupost no l'afecta la pandèmia i ha lamentat que l'equip de govern no ha donat temps per aprofundir en les partides.

stats