Economia 20/10/2020

El petit comerç i els autònoms podran demanar les ajudes de PalmaActiva a partir d'aquest dimecres

Les sol·licituds es podran fer a través de la pàgina web a partir de les 9 h

Ara Balears
1 min
També compta amb una segona línia d'ajudes de 426.000 euros

PalmaLes ajudes econòmiques extraordinàries de PalmaActiva per a microempreses, petites empreses i autònoms que hagin disminuït els seus ingressos a causa de la pandèmia del covid-19 disposaran d'un import d'1.772.000 euros i podran sol·licitar-se a partir d'aquest dimecres, segons ha informat l'Ajuntament de Palma en un comunicat.

El regidor de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Palma, Rodrigo Romero, i el director general de Comerç, Fabrizio di Giacomo, ho han anunciat aquest dimarts i han especificat que a partir de les 9 h de demà els comerços i les persones interessades podran sol·licitar les ajudes a través de la pàgina web. Amb aquest sistema, l'Ajuntament de Palma pretén agilitzar el procés i poder organitzar "l'allau de sol·licituds" que rebran.

Aquestes ajudes es dividiran en dues línies. La primera disposarà de 1.346.000 euros i servirà per donar liquiditat a les petites empreses, autònoms i microempreses que hagin hagut de tancar durant l'estat d'alarma o hagin vist reduïda la seva facturació un 75% en comparació amb els mesos de març, abril i maig del 2019.

La segona línia tindrà un import de 426.000 euros i anirà destinada a empreses que, sent beneficiàries de la primera línia, tinguin persones contractades i hagin mantingut l'ocupació, hagin recuperat treballadors d'Expedients de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTO) o hagin incorporat personal. La recuperació de treballadors dels ERTO es bonificarà amb un màxim de 3.000 euros, 2.000 per a les noves incorporacions i 1.500 per a la conversió de contractes temporals a fixos.

stats