Economia 03/10/2018

Les agències online no permeten aplicar el descompte del 75% als viatges combinats

Només Logitravel dona la possibilitat comprar vols més hotel amb la bonificació, mentre que algunes pàgines ni tan sols inclouen el descompte per als vols

Carles Tudurí
2 min
Expedia adverteix als residents que no poden completar la compra online.

PalmaLa majoria de les denominades Agències de Viatges Online (OTA) no permeten en l'actualitat als residents de les Illes aprofitar el seu descompte del 75% en el transport aeri quan es realitza la compra en línia, sobretot quan la transacció no implica exclusivament els vols sinó l'adquisició d'un viatge combinat, de vols més hotel.

Una revisió de les principals pàgines web del sector ha permès a l'ARA Balears comprovar que aquest tipus d'agència no ha inclòs en el seu sistema de reserves en línia l'aplicació del descompte del 75% que està en vigor des del mes de juliol. Entre les versions online de les agències tradicionals és més habitual aplicar correctament el descompte, però també n'hi ha algunes que no permeten obtenir els productes combinats amb la bonificació.

Així, es pot veure com Atrápalo, Rumbo, Expedia, Edreams o Lastminute ofereixen el producte de vols més hotel, però el preu oferit en línia és el mateix per als residents que per a la resta dels usuaris. Rumbo i Expedia, per exemple, només ofereixen la possibilitat d'obtenir el descompte a través de la compra telefònica. La primera només inclou aquesta bonificació per als vols, una vegada l'usuari ha escollit un vol a una destinació balear o canària, però no per a viatges combinats. En canvi, la segona ofereix el descompte en tot tipus de productes.

Atrápalo i Lastminute inclouen el descompte online només en vols, mentre que a Edreams ni tan sols s'ofereix aquesta possibilitat.

Consultat sobre aquest fet, el president de la patronal del sector Aviba, Antoni Abrines, ha realitzat aquestes comprovacions i ha indicat que és així, que el descompte no s'aplica de manera uniforme en tot el sector, "ja que en els viatges combinats l'agència pot aplicar uns preus que tingui acordats amb les aerolínies, independentment dels descomptes que existeixin".

De totes maneres, Abrines ha destacat el fet que les agències tradicionals adoptin la fórmula comercial d'incloure els descomptes, "ja que és més una estratègia de venda que una obligació legal, però els pots diferenciar de les agències online".

Per exemple, l'empresa mallorquina Logitravel, una de les grans OTA, que per a Abrines és una agència de viatges, ofereix la possibilitat d'obtenir aquest 75% tant quan es compren vols o el producte vols més hotel. La web Viajes Halcón també obre una pantalla nova quan s'intenta comprar un producte amb vols a les Illes en la qual ofereix la possibilitat d'obtenir la bonificació.

Abrines destaca que una bona part de les agències tradicionals són més sensibles a l'hora d'incloure aquest descompte, tot i que l'aplicació és una mica desigual. Així, la cadena mallorquina Travel Brand, per exemple, permet el descompte en viatges combinats, mentre que Viajes el Corte Inglés només el possibilita en el cas dels vols.

stats