Economia 19/11/2018

Adicae porta l'impost de les hipoteques al Parlament Europeu

El grup dels Verds - Aliança Lliure Europea planteja dues preguntes a la Comissió Europea

Ara
1 min
El Tribunal Suprem avala l'Audiència Nacional. ACN

BarcelonaL'Associació d'Usuaris de Bancs, Caixes i Assegurances d'Espanya (Adicae) ha fet arribar a través del grup dels Verds - Aliança Lliure Europea dues preguntes a la Comissió Europea sobre l'impost de les hipoteques. Les qüestions presentades per escrit a l'executiu comunitari repassen les tres setmanes de vertigen del Tribunal Suprem, que en un primer moment va declarar que la banca havia de pagar la despesa per després fer marxa enrere "en una declaració inusual".

El diputat europeu d'ICV, Ernest Urtasun, ha presentat les preguntes i ha recordat que el mateix Suprem havia declarat el 2015 que la clàusula de despeses hipotecàries era "abusiva" segons els criteris de la directiva europea. En aquest sentit, el grup de l'esquerra verda europea ha preguntat quines mesures prendrà la Comissió per garantir el compliment de la normativa comunitària a l'estat espanyol.

La segona de les preguntes ha interrogat l'executiu europeu sobre el dret a l'acció col·lectiva i ha demanat com pensa garantir els drets de les 83 demandes col·lectives que ha interposat Adicae sobre aquest tema. El diputat d'ICV ha preguntat si en el marc del paquet per reforçar els drets dels consumidors a europeus, la Comissió també reforçarà el dret a la reclamació col·lectiva en relació a les clàusules abusives de les hipoteques.

stats