Economia 06/05/2019

Abertis vendrà actius a Colòmbia, França i el Regne Unit

La companyia ara d'ACS i Atlantia continua desinvertint després de la venda de Cellnex i Hispasat

Ara
1 min
Abertis manté la seva seu corporativa a Barcelona (foto) i els treballadors no creuen que els nous propietaris la traslladin

BarcelonaAbertis, propietat ara de la italiana Atlantia i de la constructora ACS, vol seguir fent calaix amb la venda d'actius. Segons informa aquest dilluns el diari 'Expansión', l'empresa vol vendre participacions minoritàries en autopistes de Colòmbia, França i el Regne Unit. Unes participacions que, en llibres, tenen un valor que s'acosta als 100 milions d'euros. Les vendes se sumarien a les que ja va fer l'empresa d'infraestructures després de l'opa d'Atlantia i ACS, quan es va vendre les participacions a Hispasat i a Cellnex.

Segons aquest diari, Abertis vol vendre a Colòmbia el 40% que té de la concessionària Coviandes, al Regne Unit el 33% de Road Management Group i a França les participacions que té Sanef –la filial francesa d'Abertis– a Alienor i Alis, del 35% i el 19,7% respectivament.

França és precisament el primer mercat d'Abertis, on Sanef té participacions majoritàries de quatre grans concessions, a més de les minoritàries que ara vol vendre.

Les desinversions d'Abertis formen part del seu pla per refinançar 10.000 milions després de l'opa d'Atlantia i ACS. Amb la venda de Cellnex va ingressar 2.200 milions d'euros, i amb Hispasat va obtenir-ne 949.

D'altra banda, divendres vinent els nous accionistes d'Abertis rebran un dividend total de 863 milions d'euros a compte dels resultats de l'empresa de concessions del 2018. El dividend és un 20% superior al que Abertis va repartir l'any passat. Així, Abertis es converteix en una de les principals fonts d'ingressos de la constructora ACS, que presideix Florentino Pérez, de la seva filial alemanya Hochtief i de la italiana Atlantia, controlada per la família Benetton.

stats