Economia 23/01/2020

Abel Matutes deixa la presidència de Palladium i en nomena successor el seu fill

Jesús Sobrino, fins ara subdirector general, passarà a ser conseller delegat de la companyia hotelera

Ara Balears
2 min
Abel Matutes, avui, a la seva seu empresarial

PalmaEl fundador del grup hoteler Palladium, Abel Matutes Juan, ha anunciat aquest dijous, durant una compareixença a Fitur 2020, que deixa la presidència de la companyia al seu fill, Abel Matutes Prats, i que l'empresa passarà a ser un gestor hoteler, cosa que la separa de la propietat dels hotels de la família Matutes.

Segons ha informat l'agència Efe, durant la seva intervenció Matutes ha anunciat que "la nostra empresa hotelera ha crescut molt amb hotels propis i en gestió d'hotels de tercers i això m'ha fet arribar a la conclusió que era bo desglossar la tasca d'explotació hotelera, i per això mateix hem creat una nova companyia de gestió en la qual jo ja no tindré funcions, atès que el president executiu serà el meu fill". Matutes continuarà sent el president del Grup Empreses Matutes, propietari de Palladium i dels hotels de la família, mentre que el seu fill ha pres el comandament de la marca hotelera i de la gestió d'actius, propis i de tercers.

Al mateix temps, l'empresari i exministre espanyol d'Afers Exteriors (1996-2000) ha confirmat que deixa la presidència de la Mesa de Turisme després de deu anys en favor de Juan Molas, qui fins a final del 2019 va ser president de la Confederació Espanyola d'Hotels i Allotjaments Turístics (CEHAT).

Abel Matutes Prats ha assegurat que per a ell és "una satisfacció i un orgull" assumir la presidència de la gestora hotelera, en un any "amb tantes novetats" en el qual obriran dos hotels a Sicília (Itàlia) de la marca Grand Palladium i dos de la marca Only You a València i Màlaga. "Ens hem convertit en una gestora d'èxit que aporta valor a propietaris d'actius", ha afegit el nou president de Palladium.

Jesús Sobrino, fins ara subdirector general, passarà a ser conseller delegat de la companyia hotelera, mentre que Carmen Matutes en serà la nova subdirectora general.

stats