El Parlament demana a Foment que agilitzi els controls de seguretat dels aeroports de les Illes

Una proposició no de llei insta Aena a estudiar els temps d'aquests tràmits per fer-los més còmodes i eficients

El ple del Parlament ha instat aquest dijous el Ministeri de Foment a estudiar el temps de pas mitjà i les puntes màximes de demora en els accessos als controls de seguretat dels aeroports de Balears a l'estiu per tal d'afavorir que siguin més còmodes i eficients.

La Comissió de Turisme del Parlament ha aprovat una proposició no de llei demanant a Foment, i en concret a Aena, que estudiï aquests processos en els aeroports balears durant els mesos de major afluència turística "per revisar els processos actuals i afavorir que tots els usuaris puguin resoldre el pas pels controls de seguretat d'una manera al més confortable i eficient possible".

La proposició no de llei demana que aquests controls de seguretat es duguin a terme "d'acord amb els objectius de qualitat que són d'esperar en un servei públic com el que els aeroports han d'oferir".

Inicialment, el diputat popular Miquel Jerez, reclamava que s'habilitàs un nou accés de control de seguretat en els aeroports d'Eivissa i Menorca, però el text acordat finalment ha incorporat una esmena de substitució socialista.

D'altra banda, a petició d'El Pi, l'esmentada comissió ha acordat per unanimitat demanar la compareixença de la vicepresidenta i consellera d'Innovació, Recerca i Turisme,  Bel  Busquets, per informar sobre la taula de preus per comprar places per a un ús turístic. 

EDICIÓ PAPER 30/11/2019

Consultar aquesta edició en PDF