El Palau de Congressos assegura que eixugarà el deute amb l'Ajuntament de Palma en "tres o quatre anys"

Des de l'obertura de les instal·lacions s'ha baixat la factura pendent de 32 a 13 milions d'euros

La presidenta del Palau de Congressos, Joana Maria Adrover, ha assegurat aquest dijous que  aquesta entitat  eixugarà el deute que manté amb l'Ajuntament de Palma "en tres o quatre anys" sempre que es  mantingui  l'actual evolució econòmica del sector d'esdeveniments, que està possibilitant a l'empresa que explota el Palau obtenir més bons resultats que no s'esperaven.

Adrover, que també  és   regidora  de Turisme de l'Ajuntament, ha explicat que  d'ençà que es posà en marxa el Palau de  Congressos  s'han  aconseguit  pagar 19 dels 32 milions pendents, per la qual cosa el deute actual se situa en 23 milions. A més, ha destacat que amb la posada en marxa de les instal·lacions, a més que Melià hagi començat a cobrar pel lloguer  del complex, s'han deixat de pagar els grans costos que implicava aquesta infraestructura amb les portes tancades, de prop de tres milions d'euros a l'any.

L'Ajuntament cobra anualment 2,1 milions d'euros d'arrendament  fix , als quals s'han d'afegir els prop de 823.000 euros rebuts com a renda variable  durant el 2019. Per al 2019 la previsió  és  de 853.000 euros, un 3,7% del total. Aquests cànons permetran a l'Ajuntament  cobrar   poc més  de 7,5 milions d'euros d'ençà de la  inauguració  del Palau,  el 2017 , fins al final del 2019.

La consellera de Turisme, Bel Busquets, també ha participat en  la presentació  dels resultats del Palau de Congressos durant el 2018 i ha destacat que s'hi varen dur a terme 226 esdeveniments, amb 76.678 participants.

Per la seva banda, el batle de Palma, Antoni Noguera, ha destacat que aquesta infraestructura  és  clau en el desenvolupament de la façana marítima de Palma. En concret, ha destacat la intenció de convertir la zona del Nou Llevant en un pol d'atracció de l'economia més creativa, per la qual cosa s'impulsa el projecte de conversió del passeig Marítim en un  bulevard  amb més de 2.000 arbres.

EDICIÓ PAPER 24/10/2020

Consultar aquesta edició en PDF