Menorca estrenarà el pròxim setembre un cicle de Formació Professional bàsica de manteniment d'embarcacions

Francina Armengol aprofita la visita al Centre de la Mar de Maó per reivindicar el paper del sector nàutic en l'economia balear 

La presidenta del Govern balear, Francina Armengol, ha visitat aquest matí el Centre de la Mar, un equipament ubicat a Maó que és un referent estatal de la Formació Professional per a la nàutica. La presidenta de l'Executiu autonòmic ha destacat "el compromís del Govern amb el sector nàutic, que consideram de vital importància, ja que representa un col·lectiu estratègic per a Balears en la creació de llocs de feina de qualitat i la diversificació de l'activitat econòmica". 

Armengol també ha destacat la feina conjunta entre les conselleries balears d'Educació i Treball per "assolir uns objectius que ens havíem marcat a principi de legislatura". A més, la potenciació de la Formació Professional "s'ha fet de la mà del sector nàutic, conjuntament amb les empreses, tant de les línies de formació dual i les ocupacionals com de les reglades, que ara donaran una sortida important a moltes persones. Per a nosaltres, la mar és una forma de vida", assenyala la presidenta del Govern.  

Per tot plegat, Francina Armengol ha anunciat novetats en el Centre de la Mar amb vista al pròxim curs: "començarem un cicle de Formació Professional bàsica de manteniment d'embarcacions". En relació amb el Règim Especial de les Illes Balears insisteix a "reivindicar una proposta de finançament justa per a la nostra comunitat i que ens permeti gestionar més i millor els recursos propis. Cal recordar una vegada més que som la segona comunitat autònoma en aportar a l'Estat però la novena en rebre". 

EDICIÓ PAPER 21/11/2020

Consultar aquesta edició en PDF