Hila desmenteix Habtur: "Segons Idealista, el preu del lloguer de pisos ha baixat"

El regidor d'Urbanisme al·lega que un dels motius és la prohibició del lloguer turístic a Palma

"L'associació  Habtur  intenta convèncer la gent que el lloguer vacacional no incideix en l'oferta residencial i ja  veim  que no és així", ha explicat el regidor d'Urbanisme de l'Ajuntament de Palma. José  Hila  ha tret pit de la prohibició de lloguer a Palma després de conèixer que un estudi del portal web elidealista.com conclou que el darrer  quatrimestre  el preu de l'habitatge de lloguer havia davallat.

Si bé el portal assegura que l'increment del preu de lloguer mitjà de l'any passat és d'un 1,1%, el regidor ha destacat l'evolució del darrer  quadrimestre, així com la comparació amb l'any anterior (només el 2017 l'increment fou d'un 22%).

"A Palma el lloguer ha deixat de pujar i en algunes dates fins i tot davalla", ha dit  Hila, qui s'ha referit a habitatges que "abans tenien un ús turístic i ara s'han incorporat al lloguer residencial". El regidor ha fet una referència directa a l'associació dels habitatges de lloguer,  Habtur , que fa uns mesos assegurava que el preu del lloguer no tenia relació amb el lloguer turístic.

EDICIÓ PAPER 18/01/2020

Consultar aquesta edició en PDF