El Govern invertirà 1,5 milions en ajudes al sector industrial fins al 2021

L'objectiu principal és reduir les emissions de diòxid de carboni i el consum final d'energia

La Conselleria de Transició Energètica i Sectors Productius del Govern invertirà 1,5 milions d'euros en subvencions perquè entre els anys 2019, 2020 i 2021 el sector industrial redueixi les emissions de diòxid de carboni i el consum final d'energia, segons ha informat l'agència Efe.

El conseller de Transició Energètica i Sectors Productius, Juan Pedro Yllanes, ha explicat aquest dilluns que el període perquè les empreses sol·licitin aquestes ajudes es va obrir a principi de novembre i conclourà el 31 de desembre de 2020. Per poder accedir a aquestes subvencions, les persones jurídiques sol·licitants hauran de desenvolupar la seva activitat empresarial en l'àmbit territorial balear i s'ha establert un màxim de 200.000 euros per a un mateix beneficiari.

Yllanes ha assenyalat que el 2019 es concediran ajudes per valor de 100.000 euros, el 2020 s'atorgaran 800.000 euros i el 2021 les ajudes seran de 656.772 euros. "Aquestes ajudes pretenen incentivar la millora de la tecnologia en equips i processos industrials i la implantació de sistemes de gestió energètica en les indústries de les Balears", ha indicat el conseller i vicepresident del Govern.

A més, Yllanes ha assenyalat que la seva conselleria subvencionarà "les inversions destinades a la substitució d'equips o de sistemes auxiliars que consumeixin energia per uns altres que utilitzin tecnologies d'alta eficiència o que redueixin el consum final de les emissions de diòxid de carboni".

Aquestes ajudes estan cofinançades amb aportacions del Fons Nacional d'Eficiència Energètica i dels Fons Europeus de Desenvolupament Regional (Feder) a través de l'Institut per a la Diversificació i Estalvi de l'Energia (IDAE) en el Programa Operatiu Pluriregional d'Espanya 2014-2020.

EDICIÓ PAPER 16/01/2021

Consultar aquesta edició en PDF