Ensenyat reclama un REB que iguali els costos dels consumidors de les Illes Balears amb els de la Península

"En un territori com el nostre, les comunicacions són més que rellevants i aquí el REB ha d'intervenir per garantir-les", ha assegurat el president insular

El president del Consell de Mallorca, Miquel Ensenyat, ha qualificat aquest dissabte d'"irrenunciable" que el futur nou Règim Especial de les Balears (REB) iguali els costos que assumeixen els ciutadans i les empreses de les Illes Balears als que tenen els residents a la resta d'Espanya.

Ensenyat ha assegurat que, per tal de garantir l'estabilitat econòmica de les Illes, "ens han d'igualar les condicions amb les de la resta de l'Estat i d'Europa". "Ha arribat l'hora d'acabar amb la diferència de preus dels consumidors de les Illes amb els de la Península", ha afirmat Ensenyat en el seu discurs de l'acte institucional de la Diada de Mallorca.

El president insular, que ha iniciat la seva intervenció enaltint la diversitat i l'autogovern enfront d'"algunes veus" que volen "aniquilar" la pluralitat i les institucions pròpies, ha ressaltat que la millora dels recursos financers és essencial per afrontar el repte de "mantenir el dinamisme econòmic, corregir els desequilibris territorials i socials" i projectar Mallorca "cap a una nova etapa".

"En un territori com el nostre, les comunicacions són més que rellevants i aquí el REB ha d'intervenir per garantir-les", ha insistit Ensenyat, per a qui la llei "ha de contemplar també la cogestió dels ports i aeroports".

El president del Consell de Mallorca ha defensat el paper que ha de jugar la institució, al seu judici reforçada amb l'assumpció de competències durant aquesta legislatura, i ha apuntat que la darrera serà la de polítiques de gènere i LGTBI, que serà efectiva a partir de dimarts que ve.

A més, ha fet un al·legat en favor de l'acolliment als refugiats i ha enaltit la "gran lliçó d'humanitat i solidaritat" que varen donar els mallorquins amb la seva resposta a la torrentada que va assolar el Llevant de l'illa el mes d'octubre.

EDICIÓ PAPER 04/07/2020

Consultar aquesta edició en PDF