Cultura 12/04/2021

Zoo envesteix Rafel Nadal al darrer disc: "Llepem-li el cul els morts de fam"

El tema va néixer a Mallorca, a una cala des d'on es veuen xalets en un penya-segat

C. D.
1 min
Zoo: «‘Llepolies’ és un disc que hem fet envoltats d’una actitud molt hedonista»

PalmaLa cançó Tobogan, inclosa dins el nou disc de Zoo, va néixer a Mallorca. Concretament, a una cala des d'on es veuen uns xalets en un penya-segat. La cançó planteja si els doblers donen o no felicitat, i ho fa fent referència al tenista Rafa Nadal. El grup ho va explicar en una entrevista a l'ARA poc després de treure el disc: "Podria parlar d’altres persones que tenen molts i molts diners. En calen tants, per ser feliç? L’origen de la cançó és una cala de Mallorca, observant uns xalets en un penya-segat". A més, el tema també tracta el fet d'idolatrar els rics, a qui els "morts de fam li llepen el cul", com passa amb el tenista.

Tobogan és una de les cançons més mogudes i festives del disc. Fa una crítica a l'ostentació i al discurs de la meritocràcia –als pobres tot vos sembla mal, potser no vas fer mèrits, res passa per atzar. Ell s'ho va haver de currar, ell és bo, té talent i té traça– des de la literalitat, però amb to sarcàstic. És un tema que parla de privilegis, de necessitats materials i capricis dels rics.

Llepolies és el tercer disc de Zoo, un treball que han anat preparant des de la llibertat més absoluta i amb la tranquil·litat de saber que tenien la confiança del públic.

stats