RECEPTA: Xot amb albergínies
CuinerTallam el xot a bocins petits, els salpebram i els fregim. Aquest pas ha de durar uns instants i s’ha de fer a alta temperatura, per daurar-lo i segellar-lo. En una greixonera, dauram uns alls filetejats i, a continuació, hi afegim la ceba tallada a la juliana. Ho coem tot fins que aquesta quedi translúcida. Després hi introduïm el xot, un tassó de vi i espècies variades (murta, farigola, pebre rosa, pebre bo, gingebre, canyella, llorer...), i ho coem tot a foc suau, fins que la ceba i la carn quedin ben confitats. Tallam les albergínies a daus petits i les cobrim amb un escabetx que haurem fet amb vi, aigua, vinagre i mel, i que haurem condimentat amb sal i romaní. Deixam reposar l’albergínia un mínim de vuit hores. A continuació, fregim l’albergínia, prèviament degotada i passada per farina. Finalment, servim el xot amb l’albergínia, una mica de julivert picat i unes ametles i nous torrades. Bon profit!
Ingredients
Una cuixa de xot
Cebes
Alls
Albergínies
Farina
Vinagre
Vi
Aigua
Mel
Ametles i nous
Julivert
Sal i espècies
Oli d’oliva