Cinema
Cultura 19/07/2014

El migmetratge de Woody Allen censurat sobre el govern Nixon, disponible 'online'

'Men of crisis: The Harvey Wallinger story' data de 1971, el mateix any en què va estrenar la sàtira política 'Bananas'. Havia de ser emès per televisió, però com que coincidia amb la campanya presidencial es va retirar

Ara
1 min

BarcelonaL'any 1971 Woody Allen estrenava la seva tercera pel·lícula, 'Bananas', on ridiculitzava les dictadures en països llatinoamericans. Paral·lelament a la confecció del llargmetratge, el cineasta nord-americà va escriure, dirigir i protagonitzar el migmetratge 'Men of crisis: The Harvey Wallinger story', 26 minuts de crítica ferotge contra el govern de Richard Nixon que haurien d'haver estat emesos per televisió, tot i que la coincidència amb la campanya presidencial va fer que l'emissora decidís cancel·lar-la.

Més de quatre dècades després, el vídeo es pot veure online a través de Youtube. Allen es converteix en un doble de Henry Kissinger –a través del poc dissimulat Harvey Wallinger– i explica amb mordacitat els punts calents de la política nord-americana del moment, des de la intervenció a la guerra del Vietnam a escàndols sexuals i de corrupció. El director explica una història de ficció combinant-hi elements documentals, com faria una dècada més tard a 'Zelig'. Forma part de l'etapa més contundent del cineasta, en què també estrenaria pel·lícules com 'El dormilega', L'última nit de Boris Grushenko' i 'Tot el que vostè ha volgut saber sempre sobre el sexe (i mai no s'ha atrevit a preguntar)'.

stats