Cultura 08/09/2020

Una vintena d'exposicions en tretze espais protagonitzaran una Nit de l'Art que serà de dia

La 24a edició s'estendrà del 16 al 19 de setembre

E. N.
2 min
Imatge de la Nit de l'Art 2019.

PalmaTretze galeries i museus de les ciutats obriran les portes a la ciutadania en la cita més important de l'any a Palma: la Nit de l'Art. Excepcionalment, a causa de la pandèmia de covid-19, l'esdeveniment serà de dia -de 12 h a 18 h- i en quatre jornades, del 16 al 19 de setembre. Aquesta en serà la 24a edició i ja s'han fet públiques la majoria de les exposicions que es podran gaudir: una vintena entre espais públics i privats.

Pel que fa a les galeries, a ABA Art Lab hi haurà la mostra Wald, de Jaime Sicilia; al CCA Andratx, La gratitud es la memoria del corazón, de Carsten Fock, i Elementum, de Jakob Steen; a la Galeria Fran Reus, [...] passar, rebre, fer i desfer [...], de Reme Silvestre, i Delete History, d'Arno Beck; a Horrach Moyà, Recent paintings de Girbent; a la Kewenig, Usagi Kannon, de Leiko Ikemura; a la Pep Llabrés, Una búsqueda infinita, de Cristina Toledo; a la Xavier Fiol, Content and Form – The unity of opposites, de Nicolò Baraggioli; i a la Pelaires, una exposició col·lectiva amb Elena Alonso, Cornelia Baltes, Katherine Bernhardt, Julia Dault, Larissa Lockshin, Tala Madani, Elizabeth Mcintonsh, Adrianne Rubenstein, Sofia Stevi i Patricia Treib. Cadmio Limón.

D'altra banda, al CaixaFòrum, hi haurà les mostres que aguanten encara des de la temporada passada: Blau. El color del Modernisme i H. Anglada-Camarasa. Una revisió pictòrica de la Col·lecció 'la Caixa'. Pel que fa als espais públics, al Casal Solleric hi haurà la col·lectiva Under Destruction, comissariada per Adonay Bermúdez; el BOX27, de Mark Titchner, comissariada per Tolo Cañellas; i la Mostra de guanyadors marató fotogràfica, comissariada amb Pilar Negredo.

A Es Baluard, es podran veure Acentos y diferencias, de Miguel Ángel Campano; La piedra, de Teresa Margolles; Enfoques bélicos del turismo: todo incluido, amb Marina Planas; i la mostra dedicada a la col·lecció: De la posguerra a la contemporaneidad. A la Fundació Miró no hi haurà temporals, per tant, només es podrà veure la permanent, Miró. Encara queden per revelar els espais del Consell de Mallorca i les activitats que es fan amb el suport de la Fundació Arco.

L'associació de les galeries d'art recorda que la Nit de l'Art és una marca registrada i que només la poden usar els espais que formen part del programa oficial. Ho diuen perquè han observat "la intenció d'alguns espais d'adherir-se a l'esdeveniment" amb inauguracions que tenen formats "que no s'adapten a la situació actual".

stats