Cultura 28/04/2014

Vila-Matas, guardonat amb el premi Formentor de les Lletres 2014

Aquest guardó està dotat amb cinquanta mil euros i és patrocinat pel patrocini dels propietaris de l'hotel que dóna nom al guardó, la família Barceló i la família Buadas

1 min

L'escriptor barceloní Enrique Vila-Matas ha estat guardonat amb el premi Formentor de les Lletres 2014 en reconeixement al conjunt de la seva obra literària.

El jurat ha subratllat sobre el premiat "l'elegància literària amb què Vila-Matas ha renovat els horitzons de la novel·la, a la qual ha donat un ímpetu creatiu que l'ha situada de nou com a gran gresol de les influències, les veus i inspiracions de la nostra cultura".

Han format part del jurat d'aquest premi Basilio Baltasar, Cristina Fernández Cubas, Eduardo Lago, Aurelio Major i Ignacio Vidal-Folch.

Segons l'acta redactada pel jurat, "Vila-Matas ha desmentit amb la seva prolífica obra narrativa la suposada decadència d'un gènere que continua mostrant-se com el més eficaç relat de la consciència contemporània".

El premi Formentor de les Lletres es convoca per reconèixer el conjunt de l'obra narrativa d'aquells escriptors amb una trajectòria que perllonga la gran tradició literària europea i el seu principal objectiu és contribuir a consolidar i reconèixer la posició dels autors que han sabut mantenir-ne l'essència.

El 2011 va rebre aquest premi Carlos Fuentes, Juan Goytisolo l'any següent i Javier Marías el 2013.

Aquest guardó està dotat amb cinquanta mil euros i és patrocinat pels propietaris de l'hotel que dóna nom al guardó, la família Barceló i la família Buadas.

stats