Cultura 27/11/2012

Una exposició sobre la vida i obra de Vicent Andrés Estellés dóna el tret de sortida a l'any del poeta

L'Acadèmia Valenciana de la Llengua inaugura avui l'Any Estellés amb una retrospectiva audiovisual que ret homenatge al millor poeta valencià contemporani

Salvador Almenar
1 min
L'exposició ret homenatge a la figura literària de Vicent Andrés Estellés / SOLER / ACN

ValènciaEl Centre del Carme de València acull des d'avui l'exposició 'Vicent Andrés Estellés. Cronista de records i esperances' dedicada al poeta valencià. Aquesta serà la primera de les activitats que retran homenatge al millor poeta valencià contemporani organitzades per l'Acadèmia Valenciana de la Llengua en el marc de l'Any Estellés.

Vint anys després de la seva mort, la mostra fa un recorregut per la vida i obra del poeta i recull fotografies, objectes personals, manuscrits, alguns dels reconeixements atorgats al poeta i un recull de la incidència de la seva obra als mitjans de comunicació. L'exposició també compta amb material audiovisual que permet veure entrevistes del poeta, documentals sobre la figura d'Estellés o, també, escoltar els seus poemes recitats o les versions musicades dels seus versos. Aquest muntatge es podrà visitar fins el dia 17 de febrer al museu valencià.

L'Acadèmia Valenciana de la Llengua ha preparat, però, altres activitats per homenatjar Vicent Andrés Estellés i apropar la figura d'aquest poeta valencià a tots els públics. A banda de l'exposició que serà itinerant un cop deixe el Centre del Carme, la institució –depenent de la Generalitat Valenciana– ha editat un còmic infantil, un documental, publicarà l'itinerari 'La mirada d'un poeta. La València de Vicent Andrés Estellés', l'antologia poètica 'El mural del País Valencià' i editarà un CD amb una antologia dels poemes musicats per diversos artistes d'arreu els Països Catalans.

Vicent Andrés Estellés està considerat per molts el millor poeta valencià des d'Ausiàs March per la qualitat dels versos de poemaris com 'Llibre de meravelles', 'Mural del País Valencià', 'La clau que obri tots els panys' o 'Recomane tenebres'.

stats