Cultura 04/11/2020

'Very Very Slightly', la dansa poètica d'Eulàlia Bergadà

És una coproducció a tres bandes entre l'artista, el Principal i el Mercat de les Flors de Barcelona. La peça farà dues funcions a la Sala Gran: dissabte 7 (20 h) i diumenge 8 (18 h)

Ara Balears
2 min
Evelyne Rossie, Olga Clavel, Eulàlia Bergadà i Maria Torrents

PalmaVery Very Slightly és el muntatge de dansa de la mallorquina Eulàlia Bergadà que s'estrena aquest cap de setmana al teatre Principal. Es tracta d'una coproducció a tres bandes entre l'artista, el Principal i el Mercat de les Flors de Barcelona, on viatjarà el títol aquest desembre. La peça farà dues funcions a la sala Gran: dissabte 7 a les 20 hores i diumenge 8 a les 18 hores, una de les quals es podrà veure en reproducció en línia per la plana web de l'espai.

Aquest muntatge inclou la interpretació d'Evelyne Rossie, Olga Clavel i Maria Torrents, a més de la música en directe de Marc Naya i la direcció i dramatúrgia d'Eulàlia Bergadà.

Josep R. Cerdà, director del Principal, ha destacat durant la presentació de l'espectacle que "amb aquesta coproducció volem donar suport a la carrera d'Eulàlia Bergadà i a la vegada donar rellevància als creadors de dansa de les Balears". Cerdà també s'ha referit a l'emissió en streaming d'aquesta obra, que permetrà "facilitar l'accés a la cultura a aquells espectadors que no poden venir perquè estan confinats o perquè prefereixen quedar a casa per prudència".

La creadora Eulàlia Bergadà ha explicat que Very Very Slightly, que en anglès significa "molt subtilment", "són les sigles VVS, que designen els diamants més valorats del món, aquells que només pots veure'n els defectes amb una lupa. A partir d'aquesta idea de perfecció trobam esquerdes i són aquestes esquerdes el que els fan específics i especials. Les persones també tenim imperfeccions, esquerdes, que ens fan sentir presoners d'elles però que són allò que ens dona identitat".

Bergadà desenvolupa aquesta idea durant els seixanta minuts que dura l'obra amb l'ajuda d'un disseny d'il·luminació i so de Sergio Roca i Toni Ubach, un espai sonor de Marc Naya i tot un espectacle audiovisual, projeccions i mapping de Ventura López.

Immaculat, Esquerdat i Refractat són els tres capítols sobre els quals es va desplegant la dramatúrgia de Very Very Slightly. A més a més, té un preludi. "El que m'interessa és crear viatges poètics, sensitius i paisatges estètics. Música i dansa ens poden transportar en aquest lloc on la comunicació va més enllà de les paraules, un lloc de cura a escala social". Després de la funció de dissabte, que començarà a les 20 hores, hi haurà un col·loqui amb Eulàlia Bergadà, Marc Naya i el públic.

stats