Valtònyc explica com va enganyar la policia espanyola per exiliar-se

El raper revela a 'La sotana' l'estratègia que va utilitzar per fugir a Bèlgica

ARA
2 min
El raper mallorquí Valtònyc arribant al Tribunal d'Apel·lació de Gant el 9 de juny de 2020

BarcelonaFa quatre anys que el raper balear Josep Miquel Arenas, conegut artísticament com a Valtònyc, està exiliat a Bèlgica després de ser condemnat per l'Audiència Nacional pels delictes d'enaltiment del terrorisme, injúries a la Corona i amenaces. Ara l'artista ha revelat com s'ho va fer per fugir de l'estat espanyol sense que la policia l'enxampés per poder-se exiliar a Bèlgica malgrat que ja s'havia dictat l'ordre de detenció. La Guàrdia Civil i la Policia Nacional havien enviat l'ordre a Mallorca perquè creien que Valtònyc era allà: "Això ho vaig aconseguir pujant a un avió. Vaig facturar-ho tot i vaig pujar a dins de l’avió. Quan vaig veure que tothom s’havia fermat, li vaig dir a l’assistent de vol que m’havia deixat la cartera a fora i que havia de sortir. I vaig sortir", explica el raper al podcast La sotana, que l'ha anat a visitar a Brussel·les. "Vaig sortir i me’n vaig anar, però va quedar registrat que jo era en aquell avió. Van enviar l’ordre a Mallorca i van escorcollar totes les meves cases a Mallorca", afegeix l'artista.

Creient que Valtònyc era a Mallorca, la Guàrdia Civil va difondre arreu la informació referent a l'artista –fotografies, dades personals, DNI– perquè se li impedís sortir de l'illa. "Els mitjans de comunicació són tan caps de fava que publiquen tota la meva informació, incloent-hi el DNI, i jo penso que tinc una oportunitat si li dic a la gent que compri bitllets i que els facturin, perquè tenen totes les meves dades. Per tant, la gent arriba a comprar trenta bitllets i els facturen, i la Guàrdia Civil es torna bogíssima", recorda Valtònyc. L'artista va aprofitar tot aquest rebombori per sortir d'Espanya per via terrestre "per no deixar cap mena de rastre", diu.

Valtònyc està pendent del Tribunal d’Apel·lació de Gant, que ha de reexaminar el seu cas i decidir sobre la seva extradició. El cas de Valtònyc ha tornat als tribunals belgues arran d'un recurs de la Fiscalia, però el Tribunal de Cassació només l'ha estimat en part: només ha exigit que es repeteixi el judici pel delicte d’injúries a la Corona, la resta ja estan descartats.

stats