Cultura 17/07/2019

Valeria Vegas presenta a Inca el seu darrer llibre, 'Vestidas de azul'

Durant l'acte es va projectar el primer documental protagonitzat per sis dones transsexuals

Ara Balears
1 min
Valeria Vargas, tercera per l'esquerra, vora alguns regidors municipals.

IncaL’escriptora i periodista Valeria Vegas va presentar aquest dimarts al Casal de Cultura d’Inca el seu darrer llibre, 'Vestidas de azul: Anàlisi social i cinematogràfica de la dona transsexual als anys de la Transició espanyola', un assaig que analitza com el cinema i la premsa varen retratar la dona transsexual durant la transició espanyola.

A la presentació es va projectar la pel·lícula 'Vestidas de azul' d’Antonio Giménez-Rico, el primer documental espanyol protagonitzat per sis dones transsexuals que es va estrenar als cinemes espanyols. A partir d’aquest film, Valeria Vegas analitza en el llibre com els mitjans i el cinema tractaren la sexualitat durant la transició.

L’escriptora pren com a punt de partida la història de la vida de les protagonistes del documental per indagar en aspectes com la prostitució, l’espectacle, l'exclusió social i les lleis opressores, qüestions que es varen tractar també entre tots els assistents al col·loqui que es va realitzar després de veure el documental.

Valeria Vegas (València, 1985) és llicenciada en Comunicació Audiovisual i ha fet feina per importants mitjans com 'Vanity Fair', 'Shangay', 'Lecturas' i 'Jot Down', entre d’altres. A més, és autora dels llibres 'Grandes actrices del cine espanyol-2' (2015) i 'Ni puta ni santa. Las memorias de la Veneno' (2016). De fet, actualment Javier Calvo i Javier Ambrosio estan fent feina en una sèrie sobre aquest controvertit personatge televisiu, que es basarà en aquesta biografia.

D’altra banda, Valeria Vegas ha dirigit també 'Manolita, la Chen de Arcos', guardonat com a millor documental espanyol en el festival LesGaiCineMad 2016. El film recull les vivències de la primera mare transsexual que va aconseguir adoptar a Espanya.

stats