Cultura 15/02/2019

Us proposam 12 plans per a aquest cap de setmana

Recull d'activitats culturals del 16 al 18 de febrer

Ara Balears
5 min
Us proposam 12 plans per a aquest cap de setmana

Els Pets tornen als escenaris

Presenten el seu nou disc, ‘SOM’

Després de cinc anys del seu darrer disc d’estudi, Els Pets tornen als escenaris amb el nou treball discogràfic, SOM. La seva dilatada trajectòria ha estat el preludi del seu trànsit cap a un pop cada vegada més refinat i menys festiu. En aquesta nova etapa presenten un disc que reflectirà un treball més lluminós, eclèctic i artesanal, amb un nombre més reduït d’actuacions. L’afany de proposar un directe nou, amb una connexió més estreta amb el públic, farà que anar a veure Els Pets sigui un esdeveniment molt especial i únic perquè un públic de totes les edats pugui gaudir de la seva música.

Teatre de Lloseta (carrer del Pou Nou, 1). Dissabte, 16 de febrer, a les 21.30 hores. 18 euros.

‘El funeral’

Concha Velasco

Concha Velasco torna a Mallorca per protagonitzar l’obra de teatre El funeral, una peça que es podrà veure a l’Auditòrium de Palma. En aquesta ocasió, l’actriu estarà acompanyada per un gran elenc d’actors, com el reconegut Jordi Rebellón, Clara Alvarado i Cristina Abad. El funeral comença amb la defunció de l’actriu més important del cinema, el teatre i la televisió d’Espanya, Lucrècia Conti. Però tot canvia quan els assistents queden tancats al teatre perquè el fantasma de Lucrècia, interpretat per Concha Velasco, apareix per acomiadar-se. Ningú no es creu el que està succeint. El fantasma té assumptes a resoldre fins i tot amb el seu propi representant, Alberto Luján, que tracta de contenir com pot la premsa, que s’amuntega a les portes del recinte. La notícia està apareixent a tots els mitjans de comunicació, i tots els programes de televisió estan enviant unitats mòbils al teatre per connectar en directe amb Lucrècia... o el que queda d’ella. Tot això i més coses passen en aquest espectacle meravellós que segur que els assistents a l’Auditòrium tindran l’oportunitat de gaudir.

Auditòrium de Palma (passeig Marítim, 18). Dissabte 16 i diumenge 17 a les 19 h. 28 euros.

‘Bombers’

Drama psicològic

Espectacle de teatre de la companyia Mise en Lumière (França) i Barna-Bé, escrit per Jean-Benoît Patricot i amb Jordi Vila com a director. Un drama psicològic interpretat per Mariantònia Salas i Salvador Miralles. Recomanat per a majors de 14 anys.

Teatre Mar i Terra (carrer de Sant Magí, 89. Palma). Dissabte 16 a les 20.30 h. A partir de 10 euros.

‘La Sección’

Centrada en la figura de Pilar Primo de Rivera

Enfront de la visió purament androcèntrica que se’ns ha transmès sobre la guerra i la posterior dictadura, amb La Sección es volen presentar aspectes que varen tenir una importància cabdal en les vides de tantes dones que varen ser marcades per unes imposicions educatives, polítiques, religioses i de gènere que varen tenir un calat profund en la societat espanyola del moment. L’obra se centra en les figures de Pilar Primo de Rivera, Mercedes Sanz-Bachiller i Carmen Polo a través de l’evolució de la Secció Femenina.

Teatre del Mar (carrer de Llucmajor, 90. Palma). Diumenge 17 a les 19 h. Entre 14 i 18 euros.

‘Cuestión de gravedad’

Sidecars

Sidecars continua presentant el seu quart disc, Cuestión de gravedad, que ha convertit la formació en un dels grups de moda en l’actualitat. La banda madrilenya presenta una gira de teatres per al 2019 que recalarà al Trui Teatre, a Palma. Després de l’arrancada d’actuacions d’aquest últim treball, que va començar en recintes tancats i va continuar amb un estiu dedicat als festivals més assenyalats, com l’Arenal Sound, Sidecars s’embarca en aquesta gira de teatres i auditoris, amb un repertori i una posada en escena únics per a l’ocasió.

Trui Teatre (camí de son Rapinya, 29. Palma). Dissabte 16 a les 21 h. Entre 25 i 35 euros.

‘Aire’

Homenatge de Chely Capitán a Mecano

Chely Capitán presenta Aire al local La Movida. La cantant fa un homenatge excepcional al grup Mecano. La similitud de la seva veu amb la de la cantant pop dels 80 Ana Torroja fa vibrar des del minut zero els espectadors. Els concerts de Mecano són un espectacle que mai no ha passat de moda i se n’han creat musicals arreu del món.

La Movida (carrer d’Albó, s/n. Palma). Dissabte 16 a les 22 h. A partir de 18 euros.

DJ Zulu

Artista barceloní arribat de la Xina

DJ Zulu és l’artista que ha vingut de més lluny per visitar la cabina del Cafè Malanga. De la Xina arriba aquest mestre de jazz, soul, funk i boggie nascut a Barcelona. Ha compartit cabina amb artistes com Simbad, Dj Vadim o Turmix, i escenari amb grans bandes com Joe Bataan o Osaka Monaurail. Fa ja gairebé tres anys que Zulu i Malanga quadren agendes perquè, malgrat la distància, al final es pugui dur a terme aquesta sessió tan esperada.

Malanga Cafè Ibiza (carrer de Carles V, 11, local 15. Eivissa). Dissabte 16 a les 23 h. Entrada gratuïta.

Banda de Música de Ferreries

Repertori contemporani

La Banda Simfònica de Ferreries presenta el seu concert d’hivern, amb un repertori contemporani i viu: l’estrena a Menorca de l’obra inspirada en la deriva del transatlàntic SS American Star (1940-94), titulada The Ghost Ship, de José Alberto Pina, autor de l’aclamada L’illa de la llum. Una experiència col·lectiva en què músics, professorat i alumnes de l’Ateneu formen un conjunt instrumental de vuitanta intèrprets dirigit pel mestre Colom.

Teatre Principal de Maó (carrer d’en Deià, 41). Diumenge 17 a les 12 h. 1 euro.

Banda de Música de Manacor

‘El baúl de los recuerdos’

Concert de la Banda de Música de Manacor amb dos intèrprets solistes, els cantants espanyols Serafín Zubiri i Mikel Herzog. Dirigit per Eduard Bernabéu, el concert ofereix un repertori de cançons que es varen fer famoses els anys 70 del segle XX.

Auditori de Manacor (passeig del Ferrocarril, s/n). Diumenge 17 de febrer a les 18.30 h. 13 euros.

‘Narco’

Monòleg comicodramàtic

Narco és un monòleg crític amb l’individualisme actual, ens mostra un personatge que lluita per ser acceptat en una societat en la qual ser neurolèptic no és tan poc comú com pensam. Obra escrita per l’autor Jeroni Guiem Obrador, que beu de la mateixa filosofia que La guerra de les imatges enaltida pel 15-M, Occupy i les marees, entre altres moviments i associacions a escala internacional. Cerca crear nous públics en el món de la salut mental, la discapacitat i el públic en general, per a la integració i la normalització social. Clarament per a tots els públics, és una reflexió social sobre la incapacitat de conviure en la realitat comuna. Coran Sánchez, el personatge protagonista, és un neurolèptic amb una gran problemàtica social. Ha aconseguit trobar una feina de venda de navalles en sales de conferències, amagant la seva malaltia. Els seus somnis ens mostraran les seves frustracions i fantasies i interrompran el seu treball de venda, mostrant a poc a poc la metàfora que tots vivim més en les nostres fantasies que en la realitat.

Auditòrium de Palma (passeig Marítim, 18). Diumenge 17 a les 18 h. 22 euros.

Iggy Rubín & Pablo Ibarburu

Monòleg

Iggy Rubín és de Madrid i és copresentador del programa dels 40 Principals Vodafone Yu juntament amb Dani Mateo. Mentrestant, el basc Pablo Ibarburu treballa com a col·laborador a Loco Mundo juntament amb David Broncano. Aquests dos joves monologuistes són considerats dos dels millors talents emergents de la comèdia espanyola.

Sala Trampa (carrer de Caro, 19. Palma). Dissabte 16 a les 23 h. 8 euros.

stats