Cultura 13/08/2021

Us proposam diferents plans culturals per als pròxims dies

ARA Balears
4 min
The Academy of Ancient Music

The Academy of Ancient Music

Festival de Pollença

Nit britànica a Pollença. Els inigualables músics de l’Acadèmia de Música Antiga –que té la seu a Cambridge– interpretaran peces d’un dels grans del barroc, també britànic: Georg Friedrich Händel (1685-1759). Música aquàtica, HWV 348-350, Concerto Grosso op. 6, núm. 6 en sol menor, HWV 324 i Música per als reials focs d’artifici, HWV 351 són les obres del compositor que formen el programa que els músics anglesos, dirigits per Richard Egarr, especialista en barroc, intepretaran a l’entorn màgic del claustre del convent de Sant Domingo de Pollença, amb el cim del puig de Maria de fons. L’orquestra que arribarà a Mallorca té una reputació mundial d’excel·lència en la música barroca i clàssica, i utilitza tècniques històriques, instruments d’època i fonts originals per donar vida a la música en les actuacions. 

Claustre del convent de Sant Domingo (Pollença). Dissabte, 14 d’agost, a les 22 hores. Entre 30 i 35 euros.

TEATRE

‘Sa pesta 2020’

Ovnipresents

Reviuen les paraules del dramaturg Pere Capellà, i ho faran en un espai incomprable:el teatre romà de Pol·lèntia. La seva obra Sa pesta es veurà en una versió actualitzada per la companyia Ovnipresents. Sa pesta 2020, que ja s’ha pogut veure a diferents municipis de Mallorca, és una lectura actualitzada d’una de les peces més crítiques i poc enteses de l’autor d’Algaida. La funció forma part de la Mostra de Teatre del municipi. 

Teatre romà de Pol·lèntia. Divendres, 20 d’agost, a les 22 hores. 3 euros. 

MÚSICA

Eric Hoeprich

Ensemble Tramuntana

El reconegut clarinetista Eric Hoeprich serà amb l’Ensemble Tramuntana, que s’acomiada de la temporada de concerts d’estiu. Hoeprich interpretarà el concert per a clarinet de Johann Stamitz. A més, el programa conté un divertiment de W.A. Mozart i dues simfonies de C.P.E. Bach i F. Mendelssohn. Barry Sargent dirigirà aquest recital, que es titula El naixement del classicisme. Aquest darrer concert forma part del vuitè festival Nits Clàssiques de la Tramuntana. 

Claustre de Sant Francesc (plaça de Sant Francesc, 7. Palma). Dissabte, 14 d’agost, a les 20.30 h. 15 euros; 10 euros els estudiants, i gratuïta per a menors de 12 anys (reserva de seients a ensembletramuntana@gmail.com).

Stay Homas

‘Agua’

Klaus Stroink, Rai Benet i Guillem Boltó són els integrants de Stay Homas, tres músics que varen generar moltíssima expectació quan varen publicar el seu primer tema, el 14 de març de 2020, Confinamiento, just quan tots vàrem haver de tancar-nos a casa. Es gravaven a la terrassa del pis que compartien a Barcelona. Després d’aquesta cançó en vingueren més, i es convertiren en el grup més famós del tancament obligatori. No tenien pretensions, però la quantitat de seguidors que acumularen els va consolidar com a banda, i a final de l’any passat varen publicar el seu primer disc, Agua (Sony Music). I després d’això, arribà la gira. Finalment, i després d’altres concerts, els catalans aterren a Mallorca per oferir el seu directe, en el marc del festival Cultura és Vida, amb energia, optimisme i alegria. Abans, sonarà la banda de pop rock de Joan Muntaner, Xanguito. 

Son Fusteret (Palma). Dissabte, 14 d’agost, a partir de les 20.30 hores. A partir de 27 euros.

E. Romero i E. Andújar

Mallorca Jazz sa Pobla

Les veus d’Eva Romero i Ester Andújar, el piano d’Edu Marquina, el contrabaix de César Cortés i la bateria de José Reíllo sonaran a l’escenari del Festival de Jazz de sa Pobla en una actuació molt especial. Les cantants valencianes reproduiran la històrica i exitosa trobada de Carmen McRae (cantant, compositora i músic de jazz) i Betty Carter (cantant de jazz) que varen protagonitzar l’any 1987. Un enregistrament que mostra les dues mestres nord-americanes del jazz vocal. Ester i Eva, que van sobrades de personalitat, es posaran a les seves pells. Amb les seves veus, i la banda que les acompanyarà, faran volar el públic més fidel d’aquesta cita. 

Can Cirera Prim (carrer de Pollença, 10. Sa Pobla). Dimarts, 17 d’agost, a partir a les 22 hores. 5 euros.

Pau Vallvé

‘La vida és ara’

El músic barceloní Pau Vallvé arriba a Menorca amb el seu darrer disc, La vida és ara (2020), un àlbum que és també un canvi d’etapa, una manera de deixar coses enrere i tornar a començar. El disc va néixer durant el confinament i retrata la presa de consciència d’un mateix, evidencia la vida que ha passat i mostra el desig i també l’alliberament que suposa aprendre a estimar el moment present. El músic acumula 20 anys als escenaris i 17 discos de diferents projectes artístics. És una proposta del Jazzbah, el local de referència de Ciutadella. 

Teatre del Born (plaça del Born, s/n. Ciutadella). Dimecres, 18 d’agost, a les 21 hores. 15 euros.

Astor Piazzolla

Festival Internacional de Deià

Enguany és el centenari del naixement del bandoneonista i compositor argentí Astor Piazzolla (1921-1992), i el XLIII Festival Internacional de Música de Deià ho celebra amb un concert-homenatge a càrrec de Sergio Bustos (veu) i Gori Matas (piano). 

Sa Bassa Rotja (camí de la Pedrera, s/n. Finca de Son Orell). Dissabte, 14 d’agost, a les 20.30 hores. 20 euros. 

ALTRES

‘Adú’

Cinema a la Fresca

De les 18 projeccions que ha programat l’Ajuntament de Palma al Cinema a la Fresca, la que es podrà veure aquest dissabte és Adú. El film, dirigit per Salvador Calvo, té Luis Tosar, Anna Castillo i Álvaro Cervantes com a actors principals, i és una trama de tres històries en què conflueixen temes com els refugiats, la caça furtiva i la tanca de Melilla. 

Les Voltes, Palma. Dissabte, 14 d’agost, a les 21.30 hores. L’entrada és lliure i gratuïta fins a completar l’aforament.

stats