Cultura 16/07/2021

Us proposam diferents plans culturals per als pròxims dies

Teatre, música i altres espectacles a l'agenda de l'ARA Balears

ARA Balears
4 min
Els músics Maria del Mar Bonet i Borja Penalba.

Bonet i Penalba

Barnasants

Un duet de primera divisió serà l’encarregat de cloure la programació a l’illa de Mallorca del festival Barnasants. Són Maria del Mar Bonet i Borja Penalba, dos músics que gairebé no necessiten ni presentació. Fa anys que volten junts per diferents espais, teatres i auditoris celebrant la música i la vida. Junts van gravar un disc en directe al teatre Micalet de València per celebrar els 50 anys de l’actuació de Bonet en aquell teatre. A més d’oferir composicions noves i inèdites, el duet també ha revisitat peces imprescindibles del cançoner de la mallorquina, una figura clau de la cançó d’autor. En aquesta ocasió, els acompanyarà a l’escenari el percussionista Antonio Sánchez, amb qui estan fent la gira de recitals del seu nou disc en directe. Sempre és una bona ocasió per anar a veure una de les grans.

Teatre Principal de Palma (carrer de la Riera, 2). Diumenge, 18 de juliol, a les 20 hores. Entre 8 i 35 euros.

TEATRE

‘Perifèria Otel·lo’

Josep Pere Peyró

Per donar continuïtat a l’obra anterior –Set maneres de ser Hamlet–, Pollença programa aquesta setmana Perifèria Otel·lo, la segona part de la trilogia teatral que revisita els clàssics de Shakespeare i els dona una altra cara, posant-los en altres contextos. A l’escenari, Pere Peyró estarà acompanyat per Biel Ramon. En aquesta funció, es parlarà de la creació de notícies falses en el món d’internet. Un altre viatge a l’actualitat a través de les paraules de l’autor anglès més conegut de tots.

Claustre del convent de Sant Domingo (carrer de Guillem Cifre de Colonya, s/n. Pollença). Dissabte, 17 de juliol, a les 21 hores. 5 euros.

MÚSICA

Tonina Saputo

Es Claustre

La cantant, compositora, baixista, poeta i, per si fos poc, periodista musical Tonina Saputo farà el seu primer concert a Menorca. És de Saint Louis, Missouri, i les seves actuacions inclouen música original i versions de grans clàssics de la música espanyola, anglesa i italiana. Els seus orígens –afroamericans i sicilians– li han ofert aquesta versatilitat camaleònica. A més, prové d’una família d’amants de la música: s’ha criat escoltant des de funk, soul i jazz fins a música clàssica. Si algú confia en els gustos musicals de l’expresident dels Estats Units Barack Obama, que sàpiga que la interpretació de Tonina Saputo de Historia de un amor formava part de la seva llista de cançons de l’any 2018.

Es Claustre (pati del claustre del Carme, 50. Maó). Dissabte, 17 de juliol, a les 21 hores. 14 euros.

Doctor Prats i Pèl de Gall

Festes de Sant Jaume

L’estiu duu les festes dels pobles. Després de les de Sant Joan i Sant Pere, unes de les més conegudes són les de Sant Jaume. Alcúdia fa anys que les celebra amb un gran concert. Enguany, encara que sigui amb mesures restrictives, també ho farà. Els grups convidats són Doctor Prats, una banda amb integrants de Terrassa i el Vallès, i els menorquins Pèl de Gall.

Plaça de toros (carrer del Bastió de Sant Ferran, 1. Alcúdia). Dissabte, 17 de juliol, a les 22 hores. Entrada gratuïta (amb reserva prèvia).

Arlo Parks

‘Collapsed in Sunbeams’

No té ni vint anys i ja s’ha guanyat part de la crítica musical londinenca. És una autora que costa decidir si és cantant o poeta,però que és ben clar que és pura emoció i potència. L’any 2019 va publicar el primer EP, i aquest 2021 ha presentat Collapsed in Sunbeams.

Claustre del convent de Sant Domingo (carrer de Guillem Cifre de Colonya, s/n. Pollença). Dilluns, 19 de juliol, a les 21 hores. 5 euros.

La Ludwig Band

'La mateixa sort'

La Ludwig Band és, en aquests moments, un dels grups revelació de la música en català. Estrenen disc, La mateixa sort, i el presenten a Mallorca, on no han actuat mai. Lluís Cabot presentarà prèviament Fernanda, el seu EP en solitari.

Es Gremi (carrer del Gremi de Porgadors, 16. Palma). Divendres, 23 de juliol, a les 21 hores. 12 euros.

ALTRES

Entrega de premis

Ficme

El Festival Internacional de Cinema de Menorca posarà el punt final a la sisena edició amb un concert de Wanderlust, l’entrega de premis i, finalment, una sessió retrospectiva del cineasta Juanjo Giménez, un dels realitzadors de curtmetratges més destacats de l’escena estatal. En aquesta cloenda hi haurà el jurat del festival, format per Marta Nieto, Miki Esparbé i Joan Bover, i també el protagonista de la retrospectiva, Giménez, i Lola Dueñas, qui presentarà la clausura i entregarà els premis als guanyadors.

Pati mirador de Sant Francesc, Maó. Dissabte, 17 de juliol, a les 20 hores. 8 euros.

‘Acaronant les murades’

Miguel Sarasate

Acaronant les murades és el nom que s’ha posat a l’exposició d’escultures de gran format a l’aire lliure de Miguel Sarasate, nascut a Saragossa però instal·lat a Mallorca des de fa molts anys. La mostra es podrà veure tot l’estiu.

Porta del Moll, Alcúdia. Dissabte, 17 de juliol, a les 20 hores. Activitat a l’aire lliure.

‘Ca meva amb arbres’

Consuelo Films

Amb motiu de la commemoració del 25è aniversari de la mort de l’artista Damià Huguet, el festival La Lluna en Vers estrena el documental Ca meva amb arbres, escrit i dirigit per Miquel Àngel Raió i protagonitzat per Sebastià Alzamora, que també ha col·laborat en el guió. El muntatge està produït per Consuelo Films, la divisió cinematogràfica de la companyia L’Aviador. És la seva primera producció i ha tingut la col·laboració d’IB3 i de la Fundació Mallorca Literària.

Casa Museu Llorenç Villalonga (carrer de Bonaire, 25, Binissalem). Dissabte, 17 de juliol, a les 21.30 hores. Entrada gratuïta (s’ha de reservar prèviament).

stats