Cultura 16/04/2021

Us proposam diferents plans culturals per als pròxims dies

Teatre, música i altres espectacles a l'agenda de l'ARA Balears

ARA Balears
4 min
Black Box Music és un espectacle que combina la música i el teatre de marionetes.

Black Box Music

Carlota Càceres, Principal de Palma i Conservatori

Una proposta per acostar la música acadèmica a les noves generacions. Una idea per espolsar els prejudicis a qui s’hi acosti, per a fer entendre que la música no només se sent, sinó que també es pot veure. Això és Black Box Music, un espectacle dirigit per Carlota Càceres que combina música i teatre de teresetes amb la intenció d’explorar la relació entre els sons i els moviments que emeten aquests sons. Així, la proposta també vol explicar que la música forma part de les accions que la produeixen. A més de Black Box Music (2012), de Simon Steen-Andersen, s’interpretaran les peces Winternacht (1978), de Hans Abrahamsen i Asko concerto (1999 – 2000), d’Elliott Carter. Carlota Cáceres també és la productora de l’espectacle, que compta amb la col·laboració del Conservatori Superior de les Illes Balears i del Teatre Principal de Palma.

Teatre Principal (carrer de la Riera, 2. Palma). Dissabte, 17 d’abril, a les 19 hores. Entre 8 i 12 euros.

TEATRE

‘La cantant calba’

Estudi Zero

Estudi Zero Teatre reposa La cantant calba, d’Eugène Ionesco, obra primigènia del teatre de l’absurd que va significar el llançament de la companyia de teatre mallorquina. Una obra mestra que s’ha representat des de la seva estrena fa 70 anys. Els intèrprets Pepa Ramon, Dominic Hull, Lourdes Erroz, Pere M. Mestre, Inma Villalonga i Xim Vidal pujaran a representar aquest text de Ionesco a l’escenari.

Teatre Sans (carrer de Can Sanç, 5. Palma). Dissabte i diumenge, 17 i 18 d’abril, a les 19 hores. Entrades entre 6 i 12 euros.

‘La marca de Caín’

Teatrèmol

La peça La marca de Caín explica la història de dos joves enamorats que comencen una vida junts en un pis nou. Ho tenen tot per ser el que s’espera d’ells: salut, feina i expectatives de convertir-se en pares. Aquests elements, però, són tan forts com per superar-ho tot? Una notícia que els arribarà farà trontollar tota la seva vida. Escrita per Alex Tejedor, l’obra compta amb Guiem Juaneda, Laura Andújar, Joan Forteza i Marina Font al seu elenc. Les funcions d’aquesta obra són en castellà.

Teatre Xesc Forteza (carrer de Miquel Maura, 1. Palma). Dissabte i diumenge, 17 i 18 d’abril, a les 19 hores. Entrades a partir de 10 euros

‘Sal, suor i pebre coent’

TeatrEROS

El grup de teatre TeatrEROS, que dirigeix Francesca Palou, proposa una lectura dramatitzada amb fragments d’obres de Josep Melià i Pericàs (1939-2000) per tal d’oferir una espipellada de la seva literatura al públic general, molt menys desconeguda que el seu tarannà polític. D’aquesta voluntat neix Sal, suor i pebre coent. Antònia Comas, Adela Mira, Francesca Palou i Biel Ramon seran els encarregats de posar veu als personatges de Melià.

Auditori de Porreres (carrer de l’Almoina, 69. Porreres). Dissabte, 17 d’abril, a les 19.30 hores. Entrada gratuïta.

MÚSICA

Maria Hein

En solitari

Molts consideren Maria Hein com una de les promeses de la música illenca. Està immersa en el procés creatiu del seu primer disc, que sortirà, en principi, aquest hivern; però les cançons que ha compartit en diferents plataformes digitals l’han ajudat a guanyar-se un públic que mira amb curiositat qualsevol dels seus moviments. I amb raó: a Hein se li umpl l’agenda de concerts d’aquesta primavera i de l’estiu.

Claustre de Sant Vicenç Ferrer (plaça del Convent, s/n. Manacor). Dissabte, 17 d’abril, a les 12 hores. Entrada gratuïta.

Baaldo

‘El chico de la doble A’

Baaldo, també conegut com ‘El chico de la doble A’, nom que va posar al seu primer àlbum musical, és un artista de Calvià que ha convertit en cançons les seves frustracions, pors, passions i inquietuds. Fa proposta arriscada, lluent i diferent, que mescla diferents estils musicals, sempre amb el pop com a bandera. La pandèmia va aplegar de ple la presentació d’aquest disc, però les cançons de Baaldo sonaran ara a casa seva amb energia.

Auditori de Peguera (carrer dels Pins, 17. Calvià). Dissabte a les 19 hores. Entrades a 8 euros;_entrada + disc, 18 euros.

ALTRES

‘Un mar de paraules’

Converses amb la mar

El periodista i professor de llatí i grec, Antoni Janer Torrens, impartirà la ponència Mediterrani, un mar de paraules, que s’emmarca dins cicle de xerrades Converses amb la mar, organitzades pel Museu Marítim de Mallorca. Es podrà seguir presencialment o per streaming; es parlarà de les etimologies que ens van deixar els romans.

Centre Cultural Ses Voltes (Palma). Dissabte, 17 d’abril, a les 11 hores. Gratuït.

‘El bandolerisme...’

Mateu Morro

Mateu Reus Rotget (1689-1729). El bandolerisme popular a la Mallorca borbònica és el darrer llibre de Mateu Morro Marcé, editat per Lleonard Muntaner. A la presentació, l’autor conversarà amb el catedràtic de literatura de la UIB, Damià Pons i Pons, en un acte que moderarà l’editora Maria Muntaner. En haver acabat, Gori Negre, Natàlia Tascón i Carles Seguí interpretaran el Romanç d’en Rotget.

Clastra de l’Ajuntament d’Alaró (plaça de la Vila, 17). Dissabte, 17 d’abril, a les 12 hores. Entrada gratuïta, inscripció necessària (biblitoeca@ajalaro.net).

‘Les nenes que llegien...’

Sebastià Portell

L’escriptor Sebastià Portell presentarà Les nenes que llegien al lavabo, un assaig que gira entorn de la llibertat lectora i creativa. Li acompanyaran Laura Gost i Sebastià Alzamora. Organitza l’acte Rata Corner.

Pati del Centre Cultural de la Misericòrdia (plaça de l’Hospital. Palma). Dimarts, 20 d’abril, a les 18.30 hores. Gratuït. És imprescindible inscriure-s’hi.

stats