Cultura 26/02/2021

Us proposam diferents plans culturals per als pròxims dies

Teatre, música i altres espectacles a l'agenda de l'ARA Balears

ARA Balears
4 min
'Les coses excepcionals' arriba a l'auditori Sa Màniga.

‘Les coses excepcionals’

El Terrat i Sixto Paz

Quines són les coses que valen la pena a la vida? Què és el que fa que viure sigui excepcional? L’actor Pau Roca pronuncia amb excel·lència –així ho diu la crítica i el públic– el monòleg escrit pel dramaturg i director de teatre Duncan Macmillan, produït (en català) per El Terrat i Sixto Paz. El text parteix d’aquestes preguntes i tracta, a més, temes com les malalties mentals i el suïcidi des d’una tendresa i, fins i tot, un humor delicats i suaus. Les coses excepcionals reivindica la vida, amb optimisme i energia. L’actor es mescla amb el públic durant la funció i el fa partícip. De fet, li demana quines són les coses excepcionals de la vida. La llista suma més de 5.000 propostes. Potser és una bona funció per reconciliar- se amb el que un té i pel que ha tingut i per alliberar les tensions que aquesta pandèmia imposa en aquests dies.

Auditori Sa Màniga (Son Galta, 4. Cala Millor). Dissabte, 27 de febrer, a les 19 h. 13 euros.

TEATRE

‘Gag movie’

Yllana

El nou espectacle d’Yllana arriba a Calvià per contagiar rialles i bon ambient. La companyia d’humor gestual més premiada de l’estat espanyol ha preparat una funció plena de gags de les millors i més reconegudes pel·lícules, que ara presenten passades de volta i delirants. A Gag movie, la història va de rodar una pel·lícula, una feina que mai és tasca fàcil, i encara menys quan l’actriu principal es passeja per l’escenari com una deessa insuportable i el director és un esnob exquisit. Però encara hi ha més: el productor és un mafiós i l’actor principal no és el que toca: han enviat el nebot del productor, un al·lot sense interès ni talent per a la interpretació. Què pot sortir malament? Tot.

Teatre de Sa Societat (carrer dels Pins, 17. Peguera. Calvià). Dissabte, 27 de febrer, a les 12 hores. 12 euros.

‘Paradís’

El Somni Produccions

Dirigida per Xavi Núñez i interpretada per Sergi Baos, aquesta obra no parla del paradís d’aigües cristal·lines que és Mallorca, sinó de tots els habitants d’aquest territori que han estat expulsats o que no gaudeixen de totes les meravelles que se suposa que té a l’abast tota persona que viu a l’illa. Aquesta proposta, contada a quatre veus, està protagonitzada per aquells que fan coa al banc d’aliments, que omplen les llistes de l’atur i que intenten sobreviure al paradís. Té forma de road-movie, i els quatre personatges que interpreta Baos –qui també ha escrit la dramatúrgia– es veuen immersos en una aventura que no oblidaran.

Teatre Mar i Terra (carrer de Sant Magí, 89-91. Palma). Dissabte i diumenge, 27 i 28 de febrer, a les 19 hores. 10 euros anticipada i 12 a taquilla.

‘Aquell carrer’

Produccions de Ferro

El tàndem Catalina Florit i Toni Gomila torna als escenaris amb Aquell carrer després d’esgotar les entrades de totes les funcions que van oferir al seu espai de creació i producció, l’Espai el Tub. Ara seran a Manacor, municipi on passa la història d’aquesta obra. De fet, se situa al barri de la Torre del poble als anys de la postguerra, entre els 50 i els 60, que l’equip d’Aquell carrer ha intentat reconstruir a partir d’entrevistes i consultes de documents històrics. La peça reivindica la família, però no la de sang, sinó la dels carrers, la dels veïns, la de les cases del costat. El muntatge dibuixa com va ser el desenvolupament social i econòmic de la barriada, on el sexe, el contraban i la misèria acompanyaven les vides de tots els seus habitants. El confinament, el de fa un any, arran de l’esclat de la pandèmia, ens va empènyer a obrir finestres i mirar les cases del costat. Continuam parlant amb els veïns?Ens continuam saludant?Aquell carrer mira al passat i hi troba una sensibilitat amb l’altre que, en aquests dies, ja no està tan a l’ordre del dia.

Teatre de Manacor (avinguda del Parc, s/n). Dilluns, 1 de març, a les 18 hores. 15 euros.

MÚSICA

‘Ànima d’elisir’

Mallorcòpera

Amb la intenció d’acostar l’òpera a nous públics, Mallorcòpera adapta alguns dels títols més representatius de l’univers líric. En aquest cas, Ànima d’elisir és una versió escurçada de l’obra del compositor italià Gaetano Donizetti. A més, hi agafa un pes important la part més còmica i animada del títol. Els sentiments apassionats i descontrolats són els protagonistes d’aquesta proposta escènica. A l’escenari es trobaran la soprano Andrea Jiménez, el tenor José Manuel Sánchez, el baríton Joan Miquel Muñoz i l’actor Rodo Gener. Al piano, Francesc Blanco, i a la direcció musical, Maria Victòria Cortès. Marta Barceló s’ha encarregat de l’adaptació.

Teatre Principal de Palma (carrer de la Riera, 2). Dissabte, 27 de febrer, a les 12 i a les 18 h. Diumenge, dia 28, a les 12 h. 8 euros.

ALTRES

‘El gran Cassanyes i Marie’

Cassanyes i Hauf

Màgia per aquests temps estranys, incerts i, també, insegurs. El teatre de ses Salines programa un espectacle pensat per fer riure, somiar i entretenir el públic més jove i també el més gran. Joan Cassanyes i Mariona Hauf presenten aquesta funció en la qual el Gran Cassanyes, un mag elegant que treballa amb una partenaire, que de tant bé que vol fer la seva feina acaba destruint tot l’espectacle. Però no acaba aquí, perquè Marie té un petit secret que segur que ajudarà a salvar la funció.

Auditori l’Esponja (carrer de la Pau. Ses Salines). Diumenge, 28 de febrer a les 18 h.

‘Pere Pau Capó’

Ajuntament d’Inca

Dins el marc del cicle ‘Inca té memòria’, l’Ajuntament dedica una mostra a la vida i obra de Pere Pau Capó (1888-1954), el darrer batle de la II República al municipi. L’exposició vol recordar i agrair l’estela política, associativa i sindical que va deixar Pere Pau Capó. El comissari Bernat Mateu s’ha encarregat de donar forma a la proposta, que duu per títol Pere Pau Capó, un camí interromput. Es podrà veure fins al 15 d’abril.

De dilluns a divendres de les 15 hores a les 20 h,i els dissabtes de 9.30 a 13 hores.

stats