Cultura 20/12/2019

Us proposam diferents plans culturals per als pròxims dies

Música, teatre i altres espectacles a l'agenda cultural de l'ARA Balears

Ara Balears
5 min
El Teatre Principal acull l'obra 'Rostoll cremat'.

‘Rostoll Cremat’

Toni Gomila

Rostoll cremat és una proposta de reflexió sobre la societat actual a partir del bagatge adquirit de la literatura popular i universal: Joanet de sa Gerra i George Sand com a fil conductor de la narració. Un encaix d'idees i situacions que dibuixa, amb el paisatge de la indústria turística, l'evolució dels habitants a la nostra terra, posant en primer pla la seva contradictòria ambició. Un espectacle que projecta una nova mirada al nostre passat més recent, oferint un nou mirall on explorar les llums i ombres de la Mallorca turística amb la vista posada en el moment present i cap al futur. Denúncia, ironia, humor, veritat i dubte en aquest nou text, amb la poètica posada en escena d'Oriol Broggi.

Teatre Principal (carrer de la Riera, 2. Palma). Dijous 26 i divendres 27 a les 20 h. Entre 8 i 25€.

TEATRE

'Los primeros de Europa'

Companyia Estigma

Còrdova i Europa no són el mateix. Encara que comparteixin una regió geogràfica, són realitats diferents que la companyia Estigma vol plasmar a l'escenari amb un interessant joc: el d'una parella de ball cordovesa que intenta aconseguir el títol d'un concurs de ball a Torremolinos. A partir d'aquesta premissa, Los primeros de Europa planteja un seguit d'interrogants sobre la competitivitat, l'amor fraternal, el talent i, com no, la mateixa Europa. Des de la companyia sostenen que Los primeros de Europa parla d'alguna cosa universal: "De les guerres íntimes i de l'amor, i de com Europa ens empeny a intentar ser els millors en alguna cosa, el que sigui. Transitam per l'humor i la teatralitat d'una manera orgànica fins a arribar a la ferida, a la debilitat, a l'inevitable fracàs".

Teatre Sans (carrer de Can Sanç, 5. Palma). Dissabte 21 a les 20.30 h i diumenge 22 a les 19 h. 12 €.

'Juntos'

Fabio Marra

Juntos reflexiona sobre una pregunta: existeix la normalitat? Què significa ser normal? Estam preparats per acceptar allò diferent? L'autor Fabio Marra mescla rialla i sentiments en aquesta comèdia candidata a França a diversos premis Molière 2017, en què aconseguí el guardó a millor actriu protagonista. L'argument gira entorn de la història d'Isabel, que viu –sobreviu– en un modest pis amb el seu fill Miguel, un jove amb discapacitat, impulsiu i generós. La visita inesperada de la seva filla gran, Sandra, absent des de feia més de deu anys, farà que les relacions familiars trontollin, i que tots entrin en una espiral de tendresa, ironia i molt d'humor al mateix temps".

Can Ventosa (avinguda d'Ignasi Wallis, 26. Eivissa). Dissabte 21 a les 21 h i diumenge 22 a les 20 h. Entre 20 i 22 €.

'Quincas'

Jorge Amado

L'obra que dirigeix Joan M. Albinyana és una adaptació de la novel·la original del brasiler Jorge Amado A morte e a morte de Quincas Berro d'Agua, que reflexiona sobre el destí de les persones. Ha estat traduïda al català per Gabriel de la S. T. Sampol, adaptada per Joan M. Pacual i Òscar Muñoz, i produïda per la companyia Xangô i el Centre d'Arts Escèniques de Terrassa (CAET) amb la col·laboració de l'Institut Públic del Teatre Municipal de Manacor. Muñoz diu de l'obra: "M'agrada aquest projecte pel que suposa el fet de retornar a l'origen teatral. La correcció o l'espontaneïtat, la normativa o l'anarquia, la terra o l'aigua, la família o els amics, la vida o la mort, o la mort i la mort".

Teatre Municipal Mar i Terra (carrer de Sant Magí, 89-91. Palma). Dissabte 21 a les 20 h i diumenge 22 a les 10 h. Entre 8 i 12 €.

'Llum trencada'

Iguana Teatre

El cop d'estat del 18 de juliol de 1936 trencà els somnis d'una bona part de la població, i per a les dones suposà la pèrdua de tots els drets aconseguits amb la II República, però també per als homes que feien part de la seva vida. L'espectacle –que ara es representa en el marc del festival La Lluna en Vers– recupera algunes d'aquestes històries de dones que anaren a la presó no per les seves idees polítiques, sinó per ser filles d'un o dones d'un altre. Un espectacle d'Iguana Teatre, amb dramatúrgia d'Aina Salom i Carme Planells, direcció de Pere Fullana i la interpretació d'Irene Soler, Catalina Florit i Marina Domínguez.

Sa Congregació Centre Cultural (carrer del Rosari, 25. Sa Pobla). Dissabte 21 a les 19.30 h. 5 €.

MÚSICA

Abba Tribute

'Mamma mia'

Homenatge al mític Abba, amb espectacle que repassa les cançons que durant una dècada varen ocupar els primers llocs en les llistes d'èxits. Mamma mia, Honey, Take a chance on me, Fernando i The winner takes it all en són alguns. La banda interpretarà aquests temes que varen fer la volta al món, i també altres cançons pop com Money, money, money i Knowing you.

Auditòrium (avinguda de Gabriel Roca 18. Palma). Dissabte 21 a le 21 h. 42 €.

'Concert de Nadal'

Cap Pela

La formació Cap Pela cantarà les nadales més populars i universals per al dia de Nadal. En concret, el repertori estarà format per: El noi de la mare, Il est né le divin infant, Caro of the bells, Santa Claus arriba a ciutat, És desembre i no fa fred, Fum fum fum, Fairytale in NY, El cant dels ocells, Campana sobre campana, God rest you merry gentleman, Joia en el món, El petit nadal, Nadala menorquina, Aquí és Nadal i estic content, Jingle bells i Santa nit. Els intèrprets són Esther Barceló, Sofia Domenech, Begoña de la Iglesia, Guillem Ramon, Santi Francia, Joaquim Domènech i Carolina Domènech.

Auditori de Manacor (passeig del Ferrocarril, s/n). Dimecres 25 de desembre a les 20 h. 10 €.

'Chocolat'

Banda de Música de Maó

La Banda de Música de Maó i el seu director, Miquel Llario, estrenen Chocolat com a part del seu concert de Nadal. La banda acompanyarà els tres solistes internacionals Raúl García, Esaú Borredá i Raúl Benavent.

Teatre Principal de Maó (carrer d'en Deià, 41. Maó). Dissabte 21 a les 20 h. 8 €.

'La corte del faraón'

Musical

La sarsuela La corte del faraón arriba al Festival de Teatre de Mérida convertida en musical. Sota la direcció de Ricart Reguant, l'obra vol narrar una trama ambientada en els anys 40: el cantant extremeny Paco Arrojo encarna el Casto José, personatge bíblic que, juntament amb la seva dona, Putifar, forma la història original de la sarsuela. A partir d'aquest fil, aniran sorgint sorpreses i vodevil.

Trui Teatre (camí de Son Rapinya, 29. Palma). Dijous 26 i divendres 27 a les 20 h. Entre 32 i 35 €.

Da Souza

'Futbol d'avantguarda'

Da Souza acomiada a Palma la gira del seu darrer disc, Futbol d'avantguarda (Famèlic 2018), per donar pas a noves creacions que arribaran aviat. El grup està format per Àngel Garau, Lluís Cabot, Xavi Hernández, Biel Stela i Guillem Portell, i aquest és el seu tercer treball, després de Bossanova infinita i Gran salt endavant.

Novo Café Lisboa (carrer de Sant Magí, 33. Palma). Divendres 27 a les 21.30 h. Entre 10 i 12 €.

ALTRES

Xocolada i lletres

Signatura de llibres

Torna la xocolatada nadalenca amb lletres i lletraferits. Per tercer any, una jornada de xocolata calenta anirà acompanyada de signatures de llibres d'una trentena d'autors, com Rosa Calafat, Tomeu Fiol, Víctor Gayà, Laura Gost, Anna Gual, Climent Picornell, Rosa Planas, Sebastià Alzamora i Guillem Frontera, entre d'altres.

Embat Llibres (passatge particular Joan XXIII, s/n. Palma). Dissabte 21 a les 18 h. Gratuït.

stats