Cultura 06/08/2020

Us proposam diferents plans culturals per als pròxims dies

Música, teatre i dansa a l'agenda cultural de l'ARA Balears

Ara Balears
3 min
Maria del Mar Bonet actuarà a Es Claustre de Maó.

Maria del Mar Bonet

Terrassa Concerts Menorca

Maria del Mar Bonet, una de les cantants més conegudes del paratge musical de la Mediterrània, actuarà a Es Claustre de Maó acompanyada del músic valencià Borja Penalba. El duet, guitarra i veu, fa anys que es troba sobre els escenaris i aquest estiu no n'han volgut perdre l'oportunitat. Faran un concert íntim i proper al públic, tot i les distàncies de seguretat que s'han de mantenir en tot moment. El públic podrà gaudir de les cançons més imprescindibles de la mallorquina i també d'obres inèdites que han creat conjuntament. La cita serà una de les primeres col·laboracions que fan Es Claustre de Maó i el Festival Barnasants, que celebra la seva 25a edició. És un projecte destinat a la cultura d'autor, i Maria del Mar Bonet n'és una de les primeres i principals convidades.

Es Claustre (carrer del Claustre del Carme, 50. Maó). Dissabte 8 d'agost a les 22 h. 20 €.

MÚSICA

Joan Martorell & Sergio de la Puente

Sons de Nit

El músic mallorquí Joan Martorell i el compositor de cinema Sergio de la Puente oferiran un concert audiovisual. Presentaran un conjunt d'obres compostes per ells, tant junts com per separat, les quals han fet de banda sonora en pel·lícules com La dama y la muerte, Sin fin o Albanta, una sèrie que encara s'ha d'estrenar. A més, mentre s'interpreti la música, es reproduiran les imatges dels films.

Santuari de Monti-sion (Porreres). Diumenge 9 d'agost a les 21 h. 10 €.

The Sey Sisters

Pedra Viva

The Sey Sisters és un trio de tres germanes de descendència ghanesa. Recorren els paratges musicals des del gòspel fins a la música africana, passant pel soul. Amb l'obra volen fer un cant a la lluita contra la injustícia i defensar els drets humans. Volen reivindicar el seu paper com a 'afros' descendents i explicar amb cançons les seves inquietuds, les seves pors i les seves fortaleses.

Lithica (camí Vell, km. 1. Ciutadella). Dimecres 12 d'agost a les 20 h. 18 €.

'Desig i sensualitat'

Studium Aureum Concert

Desig i sensualitat serà un concert a càrrec d'una formació reduïda de l'Studium Aureum. Interpretarà una selecció de peces representatives d'autors barrocs per submergir-se en la música del segle XVII. Els músics Antonio Aragón (tenor), Ramon Andreu (violí), Margalida Gual (violí), Miquel Àngel Aguiló (violoncel) i Ferran Pisà (tiorba) s'endinsaran en aquestes peces per simular l'emoció que volien transmetre alguns compositors de l'època a través de les seves obres, com Francesco Cavalli, Claudio Monteverdi o Alessandro Grandi.

Castell de Bellver (carrer de Camilo José Cela, s/n. Palma). Dimecres 12 d'agost a les 21 h. 20 €.

'CO-IN/Vers i glosa'

En Vi-u

CO-IN és una proposta de dansa i moviment de la companyia GLA. Dins el 5è Tast d'Arts Escèniques de Sóller, organitzat per l'Associació Arrel'ART, Aina Aulí, Gypsi Nel·lo i Lorena Faus interpretaran una peça breu que combina més d'una modalitat artística. En el mateix escenari, posteriorment, hi haurà un espectacle de vers i glosa, a càrrec de Glosadors de Mallorca, com Cati Eva Canyelles (glosadora), Miquel Àngel Adrover (poeta i glosador) i Miquel Servera (glosador).

Pati de les Escolàpies (carrer del Bisbe Mateu Colom, 1. Sóller). Divendres 14 d'agost a les 21 h. 10 €.

Maria Jaume

Cultura a la fresca

Maria Jaume, una de les joves músics més destacades de l'escena balear, serà la protagonista del concert d'aquesta setmana a Portocristo. Amb Terra banyada ja va guanyar un certamen mallorquí i, ara, després de guanyar el Sona9 2019, debuta amb el seu primer EP, 'Fins a maig no revisc'.

Plaça del Sol i la Lluna de Portocristo (Manacor). Divendres 14 d'agost a les 22 h. Gratuït amb invitació.

TEATRE

'Clau Ubuntu'

Residència artística

Clau Ubuntu és una comèdia que presenta dues dones enfrontades, amb idees radicalment oposades, les quals es troben en una reunió de veïns. La peça vol entretenir intentant trobar el punt comú on les protagonistes s'entenguin tot i les desavinences. El Teatre Sans, en un conveni amb el teatre Principal, ha preparat un assaig obert de l'obra i un col·loqui sobre el procés creatiu que han seguit. Les protagonistes són interpretades per Anna Berenguer i Lina Mira, les quals també dirigeixen conjuntament amb Ferran Bex.

Teatre Sans (Palma). Dissabte 8 i diumenge 9 d'agost a les 20.30 h. 10 €.

'Amarg'

'La Lluna en vers'

Amarg és una obra que recorre els darrers dies de

DANSA

'7, 8 i... Gala d'estrelles de la dansa'

Trobada de dansa internacional

'7, 8 i... Gala d'estrelles de la dansa' serà la cinquena edició d'aquesta trobada, on es reuneixen grans artistes internacionals. Compten amb la presència d'importants companyies, com el Royal Ballet de Flandes o el Ballet Nacional de Portugal. A més, en aquesta gala, en què els artistes interpretaran fragments de diferents creacions de dansa clàssica, neoclàssica, contemporània i espanyola, dues de les obres es presentaran de manera inèdita a escala mundial.

Teatre Principal de Maó (carrer d'en Deià, 40). Dimecres 5 i dijous 6 d'agost a les 21 h. 15-42 €.

stats