ART
Cultura 29/09/2017

Tropicana Dreams: passió per la serigrafia, els fanzins i les cassets

El festival d’autoedició gràfica i sonora es du a terme a Casa Planas

Margalida Mateu
2 min
El col·lectiu d’artistes, il·lustradors i creadors Children of Corita són els organitzadors del festival d’autoedició gràfica i sonora.

PalmaChildren of Corita -en homenatge a la monja i artista pop nord-americana Corita Kent- és el col·lectiu heterogeni d’artistes, il·lustradors i creadors que s’ha engrescat a organitzar el I Festival Internacional d’Autoedició Gràfica i Sonora, que té lloc a Palma des de dijous i fins demà, diumenge, al centre cultural Casa Planas.

El col·lectiu es presenta així: “Un bon dia, un grup de gent addicta a la serigrafia i als fanzins, i al·lèrgica a la crema solar i les xancles amb calcetins, s’ajuntà al CAC Ses Voltes per estampar plegades i fer publicacions autoeditades... Amb el temps, un somni humit compartit es va apoderar dels nostres cervells com una visió celestial: un esdeveniment dedicat a l’autoedició”. I així ha estat com ha sorgit el primer Festival internacional d’autoedició gràfica i sonora amb un bon grapat d’activitats programades i artistes convidats d’arreu que allotgen a les seves cases: “gent a qui convidar a casa nostra en lloc d’oferir els nostres espais a l’Airbnb a canvi de doblers”. Els artistes de les Illes també hi són cabdals: “la meravellosa escena underground illenca pot teixir xarxa per mostrar-se a tothom amb orgull”.

Orgia multidisciplinària

S’hi citen centenars de fanzins, estampes serigràfiques, colors fluor, cassets, exposicions, performances, vinils, música i persones de tot tipus que conflueixen aquests dies a Ciutat en “una orgia multidisciplinària en la qual ens trobam, intercanviam, compartim i autogestionam els nostres propis projectes”, relaten des del col·lectiu Children of Corita.

Un dels artistes internacionals que ha participat aquests dies en el festival és el xinès Tony Cheung (Guanzhou, 1987). L’artista va exposar divendres a Casa Planas amb una obra que creua la cultura pop, la iconografia xinesa, el còmic i l’art eròtic amb la cartelleria de propaganda comunista. Cheung aporta una visió alhora bella i àcida en un món recaragolat estampat en bells colors que plasma en la seva obra gràfica irreverent i pertorbadora. L’artista xinès ha estat per primera vegada exposant a Espanya per a aquest festival.

“Ja toca que Mallorca comenci a ser més que un parc temàtic i entri en el mapa internacional de l’edició independent”, relaten des de l’organització; “per això volem generar propostes basades en l’autogestió i l’intercanvi. És així com ha nascut el Tropicana Dreams, el festival internacional i sensacional d’autoedició gràfica i sonora, l’esdeveniment de la dècada”, conclouen.

stats