Cultura 05/05/2022

Tornen els premis de Maig de l'OCB i enguany es dediquen a Maria Mercè Puig i Viñeta

L'acte es farà dia 21 de maig al claustre de Sant Domingo d'Inca

ARA Balears
1 min
L'acte de lliurament dels Premis de maig de l'OCB s'ha celebrat al claustre de Sant Domingo  d'Inca.

PalmaInca acollirà la XXIII edició dels premis de Maig de la Delegació de l'Obra Cultural Balear (OCB) dia 21 de maig, al claustre de Sant Domingo. Enguany estaran dedicats a Maria Mercè Puig i Viñeta, "una figura cabdal per a la nostra ciutat en defensa de la llengua i cultura catalanes i de la nostra entitat", explica l'OCB en una nota.

El premi va destinat "a una dona o grup de dones" que hagin contribuït des de qualsevol àmbit a la promoció de "la nostra llengua, cultura o identitat" i enguany s'atorguen a les dones que formaren part de la primera junta de l'OCB a Inca: Maruja Ferrer Vara, Cèlia Togores Codony, Joana Rosselló Ximenes, Joana Maria Seguí Pons, Joana Maria Coli Noguera i Margalida Grau Sancho.

Cal recordar que l'any 1998, la Delegació de l'OCB d'Inca instaurà els Premis de Maig amb la finalitat de reconèixer i estimular els mèrits d'entitats, institucions o persones que dins el seu àmbit treballen per afavorir l'ús del català i promoure la cultura. En aquella ocasió, l'OCB d'Inca lliurà els premis Berenguer d'Anoia i Miquel Duran i Saurina. En els anys posteriors, la llista de premis ha anat creixent, així com les persones i entitats guardonades.

stats