Patrimoni
Cultura 17/10/2022

Troben ossos humans a les obres del Psiquiàtric de Palma

Les restes podrien tenir més de 100 anys, segons el Consell de Mallorca

1 min
Imatge del dia que es va començar a esbucar els murs.

PalmaS'ha trobat un conjunt de restes òssies a les obres del Psiquiàtric de Palma. Ho ha confirmat el Consell de Mallorca a l'ARA Balears. De moment, segons una primera inspecció, sembla que els ossos podrien tenir més de 100 anys. No se sap, encara, a quantes persones corresponen.

Les restes es van localitzar dijous passat. Fins al lloc de les obres, al camí de Jesús, s'hi van desplaçar tècnics de Patrimoni del Consell i agents de la Policia Nacional.

L'edifici que s'esbuca actualment es va fundar sota el nom de Manicomio Provincial o Clínica Mental de Jesús, i es va començar a construir el 1906 i el rei Alfons XIII en va posar la primera pedra. Els primers pacients varen entrar-hi el 1920. El cas és, però, que en aquell mateix lloc hi havia l’antic convent de Jesús (del 1441, i desaparegut després de la desamortització de Mendizábal, el 1836).

Fonts del Consell plantegen que les restes podrien ser part dels mateixos frares franciscans que visqueren en el convent. De moment, s'ha demanat al Govern que es nomeni un arqueòleg per controlar el procés d'anàlisi de l'ossari.

stats