Societat 01/07/2022

Tret de sortida a les obres d'urbanització del Parc Sanitari de Palma

La primera passa que s'ha fet ha estat enderrocar els murs de l'Hospital Psiquiàtric

ARA Balears
2 min
La presidenta del Govern, Francina Armengol, enderrocant una part del mur.

PalmaLes obres d'urbanització del Parc Sanitari de Bons Aires, a Palma, han començat aquest divendres amb l'enderrocament dels murs de l'Hospital Psiquiàtric. Segons han informat en un comunicat, aquesta és una altra passa en el projecte de reforma del recinte de l'Hospital Psiquiàtric (que s'anomenarà Parc Sanitari Bons Aires), que té com a objectiu obrir l'espai, eliminar els murs que donen al carrer i connectar el barri de Bons Aires amb el parc de la Riera.

Aquest projecte suposa una inversió de sis milions d'euros, que, sumats als quatre invertits en la rehabilitació i la reforma dels edificis de l'Hospital Psiquiàtric, ascendeix a un total de 10 milions d'euros. Les obres de transformació tenen una execució prevista de devuit mesos.

A l’acte d'inici d'obres hi han assistit la presidenta del Govern, Francina Armengol; el batle de Palma, José Hila; la consellera de Salut i Consum, Patricia Gómez; el director general del Servei de Salut, Juli Fuster; el coordinador de Salut Mental, Oriol Lafau, a més de representants de les associacions de salut mental.

Precisament, la presidenta ha assegurat que el d’avui "és un moment que no oblidarem mai", perquè "històricament des de la nostra societat hem estigmatitzat les persones a qui se’ls feia un diagnòstic de salut mental, i això s’ha acabat".

Armengol ha agraït "als professionals de la sanitat, a tots els pacients, a les associacions de veïns i a l’equip de la Conselleria de Salut" que aquesta obertura del Psiquiàtric cap a la ciutat s’hagi fet realitat. "Començàrem fa set anys amb una nova estratègia de salut mental i hem aconseguit coses molt importants, com tenir més recursos públics destinats a la salut mental o posar serveis d’atenció molt més a prop de la ciutadania".

stats